Terug naar alle motorroutes

Motorroutes Italië

Alle Italië routes

Avontuurlijke motorroutes door Italië

Italië is een land met veel variatie in landschappen en een rijke geschiedenis. Van de hoge bergpassen in de Dolomieten tot de prachtige stranden in Puglia. Het is een land dat vol zit met interessante en mooie motorroutes. Voor iedere motorliefhebber is hier wel wat wils, onafhankelijk van wat je niveau is. Motoplus biedt je toegang tot meer dan 200 motorroutes, niet alleen in Italië, maar door de hele wereld. Zo ben jij perfect voorbereid tijdens jouw reis door Italië.

Door de bergen en langs de kusten

Tijdens het rijden van een motorroute door Italië kom je veel verschillende landschappen tegen. In het noorden van Italië bevindt zich een stuk van de Alpen. Hier tref je veel hooggebergten aan die met zijn slingerwegen een leuke uitdaging bieden voor zelfs ervaren motorrijders. Hier vind je veel bergpassen zoals de Passo dello Stelvio, die bekendstaat als een van de hoogste en meest uitdagende bergpassen van Europa. Dit biedt ook meteen ongekende uitzichten en een unieke rijervaring. Richting het zuiden van Italië vind je mooie kusten zoals de Amalfi kust. Deze prachtige kustlijn staat bekend om zijn pittoreske strandjes en dorpjes die op de steile kust zijn gebouwd. Dit maakt deze kust uniek en prachtig om doorheen te rijden op de motor. Je kunt er ook perfect even stoppen om een terrasje te pakken en even te genieten van de prachtige uitzichten.

Rijke geschiedenis in ieder dorpje

Italië heeft een rijke geschiedenis die ver teruggaat. Iedereen kent wel het Romeinse rijk, dat veelvuldig terug te vinden is door het hele land heen. In de gezellige dorpjes, die verspreid zijn over het hele land, zijn veel oude en authentieke gebouwen te vinden. Elk dorpje is uniek en prachtig om doorheen te rijden, of om even in te stoppen. Daarnaast zijn er door het hele land veel ruïnes te vinden uit de Romeinse tijd. Houd jij van deze tijd uit de geschiedenis? Dan is een motorroute in Italië perfect voor jou.

Prachtig in ieder seizoen

Een motorroute door Italië is prachtig, onafhankelijk van welk seizoen het is. Het klimaat is ideaal voor motorrijders. Het heeft milde lentes, heerlijk warme zomers en kleurrijke herfsten. Dit maakt Italië een perfecte bestemming, het hele jaar door. In de winter is het noorden van Italië vaak prachtig bedekt met sneeuw en is een route door de Dolomieten zeker een aanrader.

Motorroutes in Italië

Motorrijden in Italië is perfect voor motorliefhebbers die van prachtige natuur en pittoreske dorpen en stranden houden. Maar ook motorrijders die houden van een uitdaging kunnen in Italië perfect uit de voeten. Kortom, Italië verwelkomt graag alle motorrijders en staat garant voor een prachtige ervaring. Download nu een motorroute naar keuze, zet je helm op, spring op je motor en ervaar het plezier van rijden in een van de mooiste landen voor een motorrit.