Toeren

Ligurië Italië

Mild zeeklimaat, grillige rotskusten met adembenemende landschappen, schitterende authentieke Italiaanse dorpjes die je terug in de tijd voeren en natuurlijk slingerend asfalt tot het je duizelt voor de ogen. De Italiaanse Ligurische kust lijkt speciaal geschapen voor motorrijders, daar moeten we simpelweg heen!

Toeren tussen palmen en pijnbomen, door bergen en bossen, van zee naar achterland; de Italiaanse regio Ligurië biedt contrasten in overvloed. De toeristische kust is het meest bekend en inderdaad bloedmooi, het bochtenrijke binnenland met de vele oude vestingstadjes voor motorrijders misschien nog wel indrukwekkender!
Hieronder vind je een prachtige route die je vooral door het noordwestelijke deel van de regio voert. Ligurië loopt in oostelijke richting nog verder door tot iets achter La Spezia, dus mocht de route naar meer smaken, dan valt er nog heel wat meer te ontdekken. Er is een korte (545 km) en lange route (585 km) beschikbaar. Die laatste loopt ook over de prachtige maar ook onverharde en best uitdagende Ligurische Grenzkammstraße.

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Italië Ligurië
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-