Toeren

Zuid-Italië

Mensen denken vaak dat die redacteuren van MotoPlus een droombaan hebben. Altijd maar de allernieuwste motoren op de mooiste wegen rijden, onder een stralende zon. Nou, de werkelijkheid is vaak anders. Al bleek de roadtrip door het uiterste zuiden van Italië, in het kader van een Bridgestone T32-bandentest, toch wel jaloersmakend mooi!

Gelukkig hoeft het voor u niet alleen maar bij plaatsjes  kijken in de MotoPlus 4/2022 te blijven. Bridgestone is namelijk zo vriendelijk geweest om ons de routes van deze fantastische trip ter beschikking te stellen. Met een totale lengte van ruim 3.200 kilometer een behoorlijke brok om in één keer te rijden, we hebben ze daarom voor je opgeknipt in tien dagroutes, wat nog flink aanpoten is natuurlijk. Het startpunt bevindt zich nabij Mangano op het eiland Sicilië, waarna je via de punt van de laars langzaam over de mooiste wegen richting noorden rijdt. Het eindpunt bevindt zich in Florence. Ga je de route narijden, stuur ons dan eens je mooiste foto(‘s) op. Dat kan je zomaar het enige echte MotoPlus T-shirt opleveren.

Download routes

Toer overzicht

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.