Toeren

Alpi Carniche, Italië

De Dolomieten met zijn steile rotswanden en grillige pieken kent waarschijnlijk iedereen wel. Minder bekend, maar eveneens onderdeel van de Zuidelijke Kalkalpen, is het bergmassief Alpi Carniche. Iets minder hoog dan de bekende Alpenbroer, iets minder indrukwekkend misschien ook wel, maar ook duidelijk minder druk, terwijl het er wel fantastisch motorrijden is.

Verandering van spijs doet verteren, zo kun je zelf ook zien in het prachtige reisverhaal in MotoPlus 9/2023, waarin we deze Italiaanse bergregio met een bezoekje vereren. Daarin sluipen we over de uitdagende wegen van de Alpi Carniche (Karnische Alpen), trekken strak langs de grens met Oostenrijk en duiken zelfs stukje Slovenië in.
Wil je deze prachtige regio zelf ook eens verkennen, dan maken wij het je extra makkelijk. Hieronder kun je een route downloaden, die langs bijna alle in het artikel genoemde hoogtepunten en passen voert, inclusief de Mangart en Tolmin-kloof. Met bijna 800 kilometer is deze rondrit, die start en eindigt in Ampezzo, weliswaar een flinke kluif, je zult je echter geen minuut vervelen!

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Italië Karnische Alpen Udine
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-