Toeren

Drielandenpunt Nauders

In de buurt van het bergdorpje Nauders in Tirol vormen Oostenrijk, Italië en Zwitserland een drielandenpunt. Maar hier is ook een aantal van de markantste bergtoppen van de Alpen te vinden en die zorgen in drievoud voor heerlijk bochtige wegen over adembenemende bergpassen.

Het goddelijke Nauders. De hier samenkomende landen zorgen voor een bochtenparadijs in drie verschillende richtingen. In Oostenrijk zijn dat de wegen van de Lechtaler Alpen, in Zwitserland de prachtige wegen van Engadin en in Italië moeten de machtige bergen van het Ortler-massief worden overwonnen. Dertien bergpassen met een hoogte tot 2.757 meter wachten hier. En dat uiteraard in het goede gezelschap van indrukwekkende berglandschappen, die zich rond het Inntal, dat als een as er tussenin ligt, groeperen.

Na iedere intensieve bochtenrit blijf je je weer over dit geweldige gebied verbazen en is het centraal in het gebied gelegen Nauders een heerlijke plek om te verpozen om alle opgedane indrukken nog eens de revue te laten passeren. Onderstaand de routes van drie fantastische stuurdagen, die het motorenthousiasme tot gevaarlijke temperaturen verhit!

Download routes

Toer overzicht

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-