Toeren

MotoPlus Alpentoer 2011

De serie verhalenover de mooiste bergpassen, zoals vanaf MotoPlus 14 gepubliceerd, blijkt voor veel motorrijders een enorme inspiratiebron te zijn voor een mooie motorvakantie in 2011. De routes over de mooiste bergwegen worden al volop gedownload vanaf www.motoplus.nl. Daarnaast kregen we veel verzoeken voor een georganiseerde rit langs deze ‘hoogtepunten’. Zoveel zelfs, dat we van 17 tot 25 september 2011 inderdaad samen op pad gaan. Schrijf je snel in en toer mee met de MotoPlus Alpentoer naar de mooiste passen van Zwitserland en Italië!

De MotoPlus-lezersreis naar de Alpen is ‘powered by That Motortours’; zij nemen je mee voor een week ultiem stuurplezier over de mooiste Alpenpassen. Het asfalt van klinkende bergpassen als de Grimsel-, Susten-, Nufenen-, Splügenpass zullen deze week onder je wielen doorrollen. Maar ook onbekende insiderpasjes als de Pragelpass zullen een onuitwisbare indruk achterlaten. Bochten linksom, rechtsom, haarspeldbochten, slingerwegen, paswegen, stuurwegen en nog meer lekkernijen vormen de ingrediënten voor een onvergetelijke motorvakantie!
Start en finish van de toerweek zijn in het Zuid-Duitse Ulm. Vanwege de maximale groepsgrootte en de verwachte belangstelling wordt de toer in twee groepen verreden. Groep 1 vertrekt 17 september en is 24 september terug, groep twee vertrekt een dag later en is 25 september terug. De twee groepen rijden ‘tegen elkaar in’, zodat iedereen elkaar halverwege treft.

De toerweek voor groep 1 ziet er als volgt uit: (groep 2 rijdt dus in tegengestelde richting)
Dag 1: Individuele heenreis naar Ulm (D).
Dag 2: Ulm – Alpenvorland – Hahntennjoch – Timmelsjoch – Gampenjoch – Mendelpass – Montan (I).
Dag 3: Tourdag Dolomieten (Karerpass – Nigerpass – Passo Campolongo – Grödnerjoch – Passo Pordoi – Sellapass).
Dag 4: Tourdag Gardameer of Trentino (vrije keus)
Dag 5: Montan – Passo dello Stelvio – Umbrail – Ofenpass – Albulapass – Vorderrhein – Oberalppas – Furka – Münster. Of zwaarder alternatief : Montan – Passo dello Stelvio – Umbrail – Ofenpass – Malojapass – Splügenpass – San Bernardinopass – Nufenenpass [of Gotthard-Tremolastrasse & Furkapas] – Münster (CH). Onderweg treffen we de andere groep.
Dag 6: Tourdag Lago Maggiore met onder meer Valle Cannobina (I)
Dag 7: Grimselpass – Sustenpass – Pragelpass – Appenzell – Vorarlberg – Ulm (D).
Dag 8: Individuele thuisreis vanuit Ulm.
De totaalafstand van de toer is 1.950 km, excl. de heen en terugreis naar Ulm (675 km vanaf Utrecht). De dagetappes liggen tussen de 250 en 460 km over doorgaans goed berijdbare wegen met uiteraard zeer veel (haarspeld-)bochten. Een goede voertuigbeheersing en voldoende rij-ervaring zijn derhalve onontbeerlijk.
De groepsgrootte is minimaal 20 en maximaal 33 personen; er wordt geslapen in tweepersoonkamers (maximaal 7 éénpersoonskamers beschikbaar).

De MotoPlus Alpentoer omvat zes toerdagen met Roadbook en GPS-routes, zeven overnachtingen in speciaal geselekteerde hotels (minimaal ***) op basis van halfpension, met welcome-drink, uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds 3- of 4-gangenmenu met menukeuze. Verder krijg je een leuke tourherinnering en worden er toeristische GPS-aanrijroute naar het starthotel in Ulm geleverd. Elke toer heeft een Nederlandse tourguide als begeleider (bij meer dan 30 deelnemers: twee tourguides per groep). De deelnamekosten bedragen € 675,- voor een rijder in een tweepersoonskamer. Een duo in een tweepersoonskamer betaald € 655,- en een rijder in een éénpersoonskamer betaald € 760,- euro.

Aanmelden kan door een op de volgende link te klikken en het formulier in te vullen:
https://www.that.nl/index.php?option=com_breezingforms&ff_name=BoekingsFormulierMotoPlus

Mocht je nog meer informatie willen hebben stuur dan een mailtje aan toer@motoplus.nl.

Naar aanleiding van je aanmeldingsformulier nemen we contact met je op met nadere gegevens en informatie. En vol = vol: bij teveel aanmeldingen geldt de datum waarop de mail bij ons binnen komt als inschrijfmoment.

Toer overzicht

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.