+ Plus

Occasion – Yamaha YZF-R6

Wat te doen in deze tijden van klimaat-Gretha en nul-procent-rente-Draghi? Milieubewust en financieel zinvol handelen, door een speelfiets als de R6 te kopen!

Haal de verbrandingsmotoren uit de steden en haal het geld van je spaarrekening af, dat brengt toch geen rente op! En om ervoor te zorgen dat je een ecologisch verantwoorde voetafdruk achterlaat met je racelaars, is het de perfecte tijd om een tweedehands (sleutelwoord ‘duurzaamheid’) R6 te kopen. In het stadsverkeer heeft deze belichaming van een heerlijk draaiende circuitfiets, toch niets te zoeken. Daarnaast is de vraag naar retro’s en alles wat ook maar een beetje reis-geschikt is, zo groot dat je voor relatief weinig geld kunt shoppen in de braakliggende supersportklasse. Het ideale moment om jezelf eens een cadeautje te geven dat de wilde haren van weleer weer doet groeien. Eind jaren 90 van het vorige millennium waren immers alles behalve tam. De natte dromen van iedereen die voor een betaalbare prijs op zoek was naar snelheid droegen namen als: Honda CBR600F, Suzuki GSX-R600 (beide 100 pk) en de Kawasaki Ninja ZX-6R met 107 pk. Maar Dé ultieme laagvlieger uit 1999 was de Yamaha YZF-R6. Die was niet alleen de sterkste, snelste, hoogsttoerige en lichtste, maar ook de meest handzame 600 cc op de markt. Daarmee startte Yamaha een ongebreidelde wapenwedloop die, hoe ironisch ook, meteen het einde van de supersportklasse betekende. De supersporters werden technisch namelijk steeds complexer wat het prijskaartje deed stijgen, terwijl de superbikes door de komst van elektronica steeds rijdbaarder werden. Tegenwoordig is de R6 als nieuwe motor zo’n beetje de laatste in zijn klasse. En op de tweedehandsmarkt geldt hij nog altijd als een warme aanbeveling.

Lees meer over

Honda Kawasaki Suzuki Yamaha

Gerelateerde artikelen

Alpenmasters 2022 – Grote finale

Alpenmasters 2022 – Grote finale

reactie(s) - 29 september, 2022

De voorronden zitten er op. We hebben acht groepswinnaars en de winnaar van de vorige Alpen-Masters, de Ductai ...
Roadtrip Kawasaki H2SX SE

Roadtrip Kawasaki H2SX SE

reactie(s) - 29 september, 2022

Voor de introductie van enkele Kawasaki-modellen zouden we naar Zwitserland vliegen. Vliegen? Laagvliegen is een ...
Lezerstest Suzuki GSX-S1000’s

Lezerstest Suzuki GSX-S1000’s

reactie(s) - 15 september, 2022

Met één basisconstructie twee verschillende markten bedienen, Suzuki doet het met de naked GSX-S1000 en de ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.