+ Plus

Motor van het Jaar 2014-verkiezing

Wat wordt de nieuwe ‘Motor van het Jaar’? Na achtereenvolgens de Ducati 1098 (2007), de Kawasaki 1400GTR (2008), Aprilia RSV4 (2009), Honda VFR1200F (2010) en de BMW K1600 (2011 en 2012) als solowinnaars stapten we in 2013 over op een uitslag met categoriewinnaars. Ook dit jaar kun je als lezer van MotoPlus weer je stem uitbrengen in de acht motorcategorieën van deze grote Europese verkiezing, die we met acht toonaangevende Europese bladen organiseren. Vul snel de stemkaart in, of breng je stem online uit en maak kans op deze spiksplinternieuwe en exclusieve Suzuki GSX-R1000Z ter waarde van € 17.999,-!

De vaste MotoPlus-lezers uit Nederland en België kennen de procedure inmiddels. Met de stemkaart in dit nummer of online via www.best-bikes.eu/nl kun je je eigen voorkeur aangeven en je stem uitbrengen in de Motor van het Jaar 2014 verkiezing. Daarvoor is weer een keuzelijst opgesteld met 208 verschillende motorfietsen, verdeeld over acht categorieën: Toer, Supersport, Chopper/Cruiser, Off-road/All-road/Supermoto, Allrounder, Naked Bike, 125 en Scooter. Het is de bedoeling dat je in elke categorie een favoriet kiest en daarnaast aangeeft naar welke categorie jouw persoonlijke voorkeur uitgaat.

Een onafhankelijk instituut telt alle stemmen vanuit heel Europa en stelt de categoriewinnaars per land en voor Europa in totaal vast. Vorig jaar brachten 50.000 motorrijders uit heel Europa hun stem uit, waarvan bijna 4.000 MotoPlus-lezers uit Nederland en België. Afgelopen jaar waren de categoriewinnaars: BMW K1600GT/GTL (Toer), BMW HP4 (Supersport), Ducati Diavel/Dark (Chopper/Cruiser), BMW R1200GS (Allroad/Offroad), Ducati Multistrada 1200S/Pikes Peak (Allround), Triumph Speed Triple/R (Naked bike), KTM 125 Duke (125 cc) en BMW C600 Sport/650GT (Scooter).

De stemmen moeten in deze verkiezing worden uitgebracht met de stemkaart die je hierbij aantreft, of online op www.best-bikes.eu/nl (met de code). Onder alle Nederlandse en Belgische stemmers verloot MotoPlus deze spiksplinternieuwe en exclusieve Suzuki GSX-R1000Z ter waarde van € 17.999,-!En voor de volledigheid: je dingt al mee naar deze Suzuki als je een volledig ingevulde stemkaart opstuurt of online invult. Het is dus absoluut niet zo dat je alleen kans maakt op deze nieuwe motor als je ook op alle categoriewinnaars van deze verkiezing hebt gestemd!

Naast je persoonlijke voorkeur aan motorfietsen kun je op de stemkaart ook je mening kwijt over het imago van de verschillende motormerken middels een kleine enquête. De stemkaart kan zonder postzegel op de bus gegooid worden en moet uiterlijk 31 december 2013 binnen zijn. De uitslag van deze Europese Motor van het Jaar Verkiezing – en de winnaar van de nieuwe Suzuki GSX-R1000Z – zal in MotoPlus nummer 7 van 2014 bekend gemaakt worden.

Er is een keuzelijst opgesteld van 208 motoren en elke motor heeft daarbij zijn eigen code (een letter en drie cijfers), die je op de stemkaart (of online via www.best-bikes.eu/nl) kunt invullen. Alle ‘genomineerden’ zijn modellen zoals die in 2014 leverbaar zijn. Op de komende pagina’s staat van elke machine een foto, enkele gegevens en de verkoopprijs in Nederland en België, zoals die bij het ter perse gaan van dit nummer bij ons bekend was.

Aangezien het een Europese verkiezing is, is ook deze keuzelijst ‘Europa-breed’ samengesteld: in alle landen waar gestemd kan worden wordt namelijk dezelfde lijst gehanteerd. Dat verklaart waarom je op deze keuzelijst ook een flink aanbod aan scooters en 125cc-ers aantreft. Dat zijn in onze lage landen weliswaar geen toppers – en soms zelfs niet eens leverbaar – maar in een groot deel van Europa zijn dit juist gewilde machines. In sommige gevallen zijn er af en toe ook enkele modellen samengevoegd tot één keuzenummer, met name wanneer het model in meerdere uitvoeringen of cilinderinhouden leverbaar is.

Gerelateerde artikelen

Lezerstest 2024 BMW-modellen

Lezerstest 2024 BMW-modellen

23 mei, 2024

Veel nieuws op GS-front bij BMW dit jaar. Uiteraard was daar het nieuwe vlaggenschip, de R1300GS, maar de Duitse ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-