Toeren

Biesbosch 2018

Lekker centraal in Nederland, deze 2018-Biesbosch-tour.  En hoe kan het ook anders, een behoorlijk waterrijke route waarbij je onder meer langs de boorden van de Alblas en de Giessen rijdt. Waarbij het hoogtepunt in de vorm van de naamgever van deze roadbook-tour dan natuurlijk nog moet komen!

De liefhebbers van veerpontjes komen tijdens deze bijna 145 kilometer lange route volop aan hun trekken. In totaal varen we drie keer het water over: de Waal bij Brakel, de Bergsche Maas bij Dussen en de Nieuwe Merwede net voor Dordrecht. Zorg dus dat je voldoende kleingeld bij je hebt. Onderweg kijk je vaak neer op de de daken van de dijkwoningen. Deze liggen echt aan de voet van de dijk zodat je vaak ook echt alleen de daken ziet. Door de dijkverhogingen zijn er zelfs huizen die helemaal achter de dijk zijn verdwenen zijn.

Het eerste MotoPlusPunt vind je in Nederhemert. Eetcafe De Maasstroom dateert al uit 1775 en vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht over de Afgedamde Maas. Net voor je de Bergsche Maas over steekt, rij je een stukje door de Overdiepse polder. Dit is een project dat is uitgevoerd in het kader van Ruimte voor de Rivier. De dijken zijn hier verlaagd zodat het achterliggende land bij hoog water onder kan lopen. Dankzij terpen houden de boerderijen toch droge voeten. Verderop ligt het tweede MotoPlusPunt op deze route: Heerlijk in Hank. Je kunt er kiezen tussen het restaurant of de cafetaria.
Aansluitend gaat het al snel langs het Nationaal Park De Biesbosch. Het is nauwelijks mogelijk om er echt doorheen te rijden,  desondanks krijg je een prachtig inkijkje in deze fantastische, waterrijke omgeving.

ROUTE INFO
Start
: McDonalds, Kelvinring 46, Alblasserdam
MotoPlusPunt 1: Café Maasstroom, Maasdijk 2, Nederhemert
MotoPlusPunt 2: Restaurant Heerlijk, Kerkstraat 1, Hank
Einde: Van der Valk Hotel Dordrecht, Laan van Europa 1600, Dordrecht

Download routes

Toer overzicht

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-