Nieuws

Harley-Davidson lanceert jubileumeditie Fat Boy

Harley-Davidson eert een icoon met de introductie van de Fat Boy 30th Anniversary. Voorzien van donkere afwerkingen met bronzen highlights en aangedreven door een volledig zwarte Milwaukee-Eight 114 motor, wordt de productie van de 30th Anniversary Fat Boy gelimiteerd tot slechts 2.500 stuks, allemaal genummerd met een nummerplaatje op de tankconsole.

De Fat Boy was een perfecte naam voor een motorfiets die bij zijn introductie in 1990 gold als waanzinnig en grensverleggend. De Fat Boy 30th Anniversary viert het inmiddels drie decennia durende bestaan van het originele model met een stoere herinterpretatie daarvan. Hij is uitgevoerd in donkere accenten, gecombineerd met een effen kleuroptie, Vivid Black. De gegoten aluminium Lakester wielen zijn afgewerkt in Satin Black met gepolijste highlights. De volledig zwarte Milwaukee-Eight 114 aandrijflijn heeft motordeksels in hoogglans zwart en subtiele bronskleurige onderste klepdeksels. Een Vivid Black koplamp, stuur en bedieningselementen completeren de donkere look, die afwijkt van het productiemodel. Een nieuw bronskleurig Fat Boy tanklogo vult de zwarte afwerking en andere bronzen details aan en onderscheidt de Limited Edition Fat Boy van het productiemodel.

De originele Fat Boy is geïntroduceerd in 1989 als een 1990-model. Hij is ontworpen door de legendarische Harley-Davidson ontwerpers Willie G. Davidson en Louie Netz en combineerde een frisse, moderne look met klassieke Harley-Davidson stijlkenmerken. Hij rolde op aluminium schijfwielen, waarvan de achterste goed in het zicht lag door het Softail-chassis. Dit zou een van de iconische karakteristieken van de Fat Boy worden. De look was, zeker voor die tijd, vet en indrukwekkend, van de vette voorband met het kleine spatbordje tot het brede stuur en de 7-inch koplamp in een massieve chromen behuizing bovenop een gepolijste FL-stijl nacelle.

In 1991 brak de Harley-Davidson Fat Boy door bij het grote publiek toen hij een rol kreeg in de film “Terminator 2: Judgment Day,” waarin acteur Arnold Schwarzenegger op een Fat Boy een achtervolgingsscène door Los Angeles speelt. De film was een wereldwijd succes, wat de Fat Boy met name in Europa bevestigde als icoon van het Harley-Davidson merk.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws