+ Plus

Yamaha R3 Cup – Assen

Na de Gamma Racing Day mochten de coureurs van de Yamaha R3 Cup een week later andermaal naar Assen afreizen voor de zesde race van het jaar. Samen met het IDM Supersport 300-kampioenschap werden er twee wedstrijden verreden, waar de Nederlanders zich van hun beste kant lieten zien en beide keren het volledige podium opeisten!

Een week na de Gamma Racing Day was het TT Circuit van Assen andermaal het toneel van de R3 Cup. Een weekend dat uitstekend begon voor Joep Overbeeke, die de pole voor zich opeiste. Leider in de tussenstand Dennis Koopman moest genoegen nemen met slechts een achtste tijd en leek genoegen te moeten nemen met een bijrol, een waanzinnig goed start in de eerste race op zaterdag bracht hem echter al na twee ronden aan de leiding van het veld. In eerste instantie konden Kevin Mijwaart en Finn de Bruin, tevens nummer twee en drie in de tussenstand, de ontketende Koopman nog volgen, halverwege de race echter moesten ook zij lossen, waarna 21-jarige Pearle Gebben Racing-coureur richting een verdiende overwinning reed. Koopman werd op het podium vergezeld door Mijwaart en De Bruin.
Tijdens de tweede race op zondag kwam er voor Koopman al in de tweede ronde een einde aan eventuele podiumaspiraties. Hij was één van de vele slachtoffers van de door diverse valpartijen ontsierde race. Aan de kop van het veld vormde zich een groepje van vijf man, waaronder R3 Cup-rijders Finn de Bruin, Joep Overbeeke en Kevin Mijwaart. Na een bloedstollend spannende gevecht kwam het trio in bovenstaande volgorde over de meet met een onderling verschil van slechts 0,041 seconde. Jaro Hoekstra en Noah Bronkhorst maakten de top vijf compleet.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.