+ Plus

Update duurtestpark

Voorbij met de glamour, nu moet er gewerkt worden door onze Royal Enfield. Maar iedereen op de redactie, die de Interceptor voor een ritje mee nam, zag dat eerder als een vlucht uit de alledaagse beslommeringen dan als werk. Alleen onze langeafstandsrijders hadden wat moeite met het harde zadel. Eens kijken wat we daar de komende tijd aan kunnen doen. Over alledaagse beslommeringen gesproken: de beginmeting zit er op en de Royal Enfield blaakt van gezondheid.

Royal Enfield Interceptor 650
35,4 kW (48 pk) bij 7.000 tpm
55 Nm bij 5.000 Nm

2.200 km
Modeljaar: 2019
Begin test: maart 2019
Laatste melding: klassiek ogende motoren maken blijkbaar snel vrienden op de redactie, zoals de reacties in het logboek onderschrijven.
Op de planning: meten van de prestaties, rijden.

Aprilia Shiver 900
Waar gewerkt wordt, vallen spaanders. Voor de tweede keer tijdens de duurtest heeft de Shiver 900 een horizontaal uitstapje gemaakt. Dit keer was het een combinatie van een laag staande zon en een flink vervuilde weg, die de Italiaan uit de verticale positie wist te halen. Bij de duik in de berm raakte de achtervelg flink beschadigd, zonder dat de lucht daarbij uit de achterband liep trouwens. Daarnaast is de linkerzijde van de Shiver er niet bepaald ongeschonden vanaf gekomen.

Gerelateerde artikelen

Eerste Test Indian Scout

Eerste Test Indian Scout

25 april, 2024

Met honderdduizend verkochte units sinds 2015, goed voor ruim veertig procent van de totale verkopen, kun je wel ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-