+ Plus

TT 2015 Info

Op zaterdag 27 juni is het weer zover, dan wordt de Motul TT van Assen weer verreden. De 85e editie van Neerlands grootste ééndaagse motorsportevenement belooft weer een bijzondere te worden. De aan het begin van dit seizoen nog schier onaantastbaar lijkende regerend wereldkampioen en 2014 TT-winnaar Marquez lijkt een flinke schep zand in de machine te hebben (wat eigenlijk voor het hele Honda-team geldt), terwijl het Yamaha-duo Rossi/Lorenzo juist flink op stoom is. Wat ook geldt voor Ducati, dat na jaren aanmodderen het gat met de top heeft weten te dichten. Marquez en Pedrosa zal er alles aan gelegen zijn om maximaal te scoren op de Drentse hei, om niet nu al van een verloren seizoen te kunnen spreken.
Goed nieuws voor het thuispubliek, zowel in de Moto3 als Moto2 verschijnt er een Nederlander aan de start. De 17-jarige Jorel Boerboom in de Moto3, terwijl Jasper Iwema op zijn MVR Honda in de Moto2 een thuisrace gaat rijden.
Niet alleen op het circuit is er van alles te beleven, maar ook in de stad zelf. Tijdens het TT Festival (van woensdag 24 juni tot en met vrijdag 26 juni) zijn er weer diverse optredens, (stunt)shows en demo’s, en uiteraard ontbreekt ook de TT NightRide niet op het programma. Onderstaand alle belangrijke informatie omtrent de 85e Dutch TT.

Lees meer over

Ducati Honda Yamaha

Gerelateerde artikelen

Eerste Test Honda CB750 Hornet

Eerste Test Honda CB750 Hornet

reactie(s) - 8 december, 2022

Het is druk in het naakte middensegment en het wordt nog drukker. Ook Honda wil komend seizoen een partijtje ...
Vergelijkingstest 4 adventures

Vergelijkingstest 4 adventures

reactie(s) - 8 december, 2022

Ducati meldt zich na vele decennia afwezigheid met de DesertX vol bravoure terug in het segment van de grote ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-