+ Plus

Sfeerverslag 89e Dutch TT

Zo, het zit er op, de 89e Dutch TT Assen. Maar liefst 167.500 bezoekers, verdeeld over drie dagen, zagen het MotoGP-circus onder schitterende weersomstandigheden aan zich voorbij trekken. Over de races heb je alles al kunnen lezen op de pagina’s hiervoor. Op deze plek blikken we nog even in foto’s terug op dat wat zich rond en naast de baan afspeelde. Tot de volgende de volgende editie, de 90e, een jubileumeditie dus!

Uit handen van onze eigen Eric Bulsink ontvangt Fabio Quartararo de ‘Pole Position Award’ en het bijbehorende horloge voor zijn snelste tijd in de kwalificatie.

Het haasje zijn, maar dan letterlijk, want deze haas was niet snel genoeg om de aanstormende Ryan van de Lagemaat te ontwijken. De Nederlandse Moto3-wildcard-coureur kwam met de schrik vrij, de haas helaas niet.

Honda vierde op Assen haar 60 jarige racejubileum en deed dat onder andere met een demoronde van vijfvoudig wereldkampioen Mick Doohan (links) en Kunimitsu Takahashi, die in 1961 de eerste GP-zege voor het Japanse merk haalde.

In de rij voor een consult bij ‘The Doctor’. Er stond een bijna continue rij voor de trailers van Yamaha-fabrieksteam, in de hoop om een glimp van Valentino Rossi op te vangen.

Eén machine bleef tijdens de MotoGP-race in de pitbox achter, die van de onfortuinlijke Jorge Lorenzo die een nekwervel brak in de eerste kwalificatietraining.

De hoofdkleur in het publiek is fluorgeel (u weet wel van wie), maar ook de Portugese fanclub van MotoGP-coureur Miguel Oliviera was present.

Met de tropische hitte was een schaduwrijk plekje onder de tribunes ook niet zo verkeerd.

De traditionele pitwalk blijft een mooie manier om dicht bij de coureurs en hun machines te komen.

“Maar pap, als ik die foto van jou heb gemaakt, mag ik dan ook alsjeblieft op de foto met de motor van Rossi?”

Lees meer over

Honda Yamaha

Gerelateerde artikelen

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-