+ Plus

Producttest 5 bagagesystemen

“Ik bepak mijn sportmotorfiets en neem mee: tandenborstel, creditcard… Stop, wie tegenwoordig met een superbike of powernaked wil reizen, heeft de keuze uit vele oplossingen voor bagageproblemen tijdens de grote toer. We zetten vijf tassensets voor een BMW S1000RR op een rij in dit Motoplus-overzicht.

Dit keer echt alleen het hoognodige! We kennen allemaal de goede bedoelingen voorafgaand aan een vakantie. We kennen ook de extra kilo’s bagage die we met een overvolle koffer moeten afrekenen bij het inchecken of doorgezakte dakdragers op de auto. Wij motorrijders gaan door het gebrek aan bagageruimte zuiniger om met bagage. Toch is het ook vaak voor ons handig om naast het fleecejasje en teenslippers een tweede paar handschoenen, derde T-shirt, vierde paar sokken en vijfde onderbroek in te pakken.

 

Natuurlijk zijn er motoren die standaard of door alle optionele bagagemogelijkheden als echte pakezels fungeren. Dan zijn er nog de berijders van superbikes en powernakeds die hun eigen bagage moeten dragen. Het zijn de mannen en vrouwen die na een motorvakantie rijp zijn voor een fysiotherapeut. Bestaan er andere oplossingen?

 

We proberen of een BMW S100RR van een snelle vogel in een vakantie-Beamer kan veranderen. Het goede aan dit aankoopadvies: met uitzondering van de eerste fabrieksset hier rechts in beeld laten alle systemen zich goed aanpassen aan de vele verschillende superbikes en powernakeds. Exact op een motorfiets toegespitste aanbouwsets zijn voor een veelvoud aan typen en bouwjaren (ook oudere) beschikbaar. Kan er dan nog toch nog iets niet meer mee op vakantie? Ja, de bijrijder.

Lees meer over

BMW

Gerelateerde artikelen

Eerste Test BMW CE 02

Eerste Test BMW CE 02

29 februari, 2024

Het is geen motor, maar ook geen scooter. Nee, de elektrische CE 02 van BMW is een heuse ‘eParkourer’: een ...
Toptest BMW R1300GS

Toptest BMW R1300GS

1 februari, 2024

De nieuwe BMW R1300GS treedt in de voetsporen van de succesvolle 1250 en moet vooral qua sportiviteit nieuwe ...
Duurtest eindverslag BMW S1000RR

Duurtest eindverslag BMW S1000RR

10 januari, 2024

Een gemeten topvermogen van 214 pk, een koppelkromme als van een dikke 1.300 en dat uit 999 cc. De S1000RR met ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-