Nieuws

Occasion 5 bijzondere big bikes

Helaas is het niet iedere motorfiets gegund om in de top mee te draaien. Wij tonen je vijf dikke motorfietsen die op het verkoopfront weliswaar niet met de neus vooraan stonden, maar desondanks absoluut als occasion het overwegen waard zijn!

Ondanks dat een motorfiets in de basis domweg goed is, is dat geen garantie voor succes. Redenen dat de verkoop niet loopt zoals verwacht, zijn er te over. Een nogal schraal dealernetwetwerk in combinatie met een niet volledig uitontwikkeld ontwerp dat kampt met een (laten we het netjes zeggen) wisselende betrouwbaarheid bijvoorbeeld (Benelli, Moto Morini). Maar ook een ambitieuze prijsstelling (Yamaha, Suzuki) of een model dat niet helemaal aansluit bij het gemiddelde koperspubliek van een merk (Harley-Davidson) kunnen het warme broodjes over de toonbank-verhaal in de weg staan.

De Italiaanse factie op navolgende pagina’s biedt twee werkelijk fascinerende rijmachines die telkens weer een brede glimlach op je gezicht toveren wanneer je erop stapt. Een glimlach die net zo snel transformeert in woede, haat en wanhoop wanneer de diva’s weer eens niet doen wat ze geacht worden te doen. Dit soort problemen hoef je niet te verwachten van de twee Nippon-motoren, omdat die over een nagenoeg probleemloze technische basis beschikken. Toch is dat zoals gezegd echt niet een garantie voor enorme verkoopaantallen. Het succes van de Suzuki werd gedwarsboomd door een concept dat niet helemaal werd begrepen (zogenaamd minder motor voor aanzienlijk meer geld in vergelijking met de Bandit uit dezelfde stal). In het geval van de Yamaha hielp de ongebruikelijke combinatie van een cruisermotor in een straatchassis en een zeer ambitieuze prijsstelling zeker niet. Harley-Davidson liep zichzelf op een heel ander vlak voorbij. Was de ultramoderne, watergekoelde V-Rod, die in 2001 werd gepresenteerd, al iets teveel van het goede voor de doorgaans streng conservatieve klantenkring, met de iets wendbaardere Street Rod gingen de Amerikanen nog een stapje verder. En dat zorgde ervoor dat de echt wel indrukwekkende machine zich vaak tot winkeldochter ontpopte. Wie weet dat het niet aan de zwembroek ligt wanneer de boer niet kan zwemmen, vindt op de navolgende pagina’s wat inspiratie om eventuele gaten in de persoonlijke vloot op te vullen met ondergewaardeerde pareltjes!

Gerelateerde artikelen

Eerste Test Indian Scout

Eerste Test Indian Scout

25 april, 2024

Met honderdduizend verkochte units sinds 2015, goed voor ruim veertig procent van de totale verkopen, kun je wel ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-