+ Plus

Motornieuws 2015 – BMW

Met de nieuwe R1200RS keert er komend seizoen een vertrouwde typeaanduiding terug in het BMW-gamma. Naast deze sportieve toerboxer lanceerden de Duitsers in Keulen een vernieuwde S1000RR en een nieuwe R1200R, zoals verwacht ook voorzien van het vloeistofgekoelde boxerblok. Op deze pagina’s de eerste foto’s en specificaties, die we al voor de Intermot kregen toegespeeld.

 

De aanduiding RS is alweer een paar jaar verdwenen uit het BMWgamma, maar blijft onlosmakelijk met de fabriek uit München verbonden. In 1976 was de R100RS namelijk de eerste in massa geproduceerde motorfiets ter wereld voorzien van een in een windtunnel ontwikkelde en op het frame gemonteerde volledige stroomlijn. En daarmee stond BMW ook aan de basis van het sportieve toersegment. Een segment dat de laatste jaren wat van populariteit heeft ingeboet, maar met de komst van met name de Kawasaki Z1000SX en recentelijk de vernieuwde Honda VFR800F zitten de sportieve  toermachines weer wat in de lift. Bij BMW was het voornamelijk de in dit gezelschap wat ondergemotoriseerde F800ST die sportieve toerkastanjes uit het vuur moest slepen, maar daar komt komend jaar verandering in met een volledig nieuwe R1200RS. Veel informatie over de nieuwe  S is er op moment van schrijven nog niet, maar duidelijk is wel dat BMW’s nieuwe sportieve toermachine is voorzien van het in de GSlijn geïntroduceerde vloeistofgekoelde boxerblok. De snuit van deze RS oogt lekker sportief, heeft wat S1000RR trekjes en lijkt voorzien van een verstelbare ruit. Ook over de verdere aankleding van deze boxer is nog weinig bekend, maar BMW kennende zal ook de R1200RS via allerlei optiepakketten geheel naar eigen smaak aan te kleden zijn met toergerichte accessoires en elektronische hulpjes.

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.