+ Plus

Bikes & Boards Zandvoort

Op zo’n beetje de laatste echt mooie zomerse dag van het jaar vormde het Zandvoortse strand een stemmig decor voor ‘Bikes & Boards 2017’. Het evenement haakt in op de huidige retro-trend en biedt een aanstekelijke mix van custom bikes, surfboards, muziek en uiteraard een hapje en een drankje. Nieuw dit jaren waren dragraces op het strand, weer eens wat anders dan zandkasteeltjes bouwen en het levert mooie plaatjes op!

Naam: Arne Toonen
Motor: Yamaha XT500
“Ik heb geen enkele ambitie om groot te worden in een tak van sport als deze, maar het is wel ontzettend gaaf om te doen! Het is ‘fucking k**’ rijden in dit mulle zand en je bent continu het voorwiel flink aan het corrigeren. Waar je de neiging hebt om het gas los te laten moet je het hier, gevoelsmatig tegennatuurlijk, voortdurend openhouden. Het is maar een kort stuk en daardoor is er weinig ruime voor fouten. Maar het is ideaal om m’n rijskills bij te poetsen. Wat mij betreft mogen ze dit vaker organiseren.”

Naam: Martijn Huizing
Motor: Suzuki GN250
“Ik heb deze motor samen met de eigenaar van Rusty Gold Motorshop gekocht en geheel
kaal gestript voor dit evenement. Het is de eerste keer dat ik aan zoiets meedoe, maar de volgende keer komen we met een 600 cc eencilinder! Het is bijzonder lastig om tijdens de sprint een rechte lijn te houden. Ik best zou harder kunnen rijden, maar dat vereist aanpassingen aan het achterwiel om meer tractie te krijgen. In ieder geval hielpen de schoepen op de achterband nu al een flink stuk mee. Door de combinatie van strand, zon, custom-motoren en de vriendschappelijke sfeer kom ik geheid terug!”

Naam: Harm van Empel (winnaar)
Motor: Suzuki GSX-F600
“Toen het evenement werd aangekondigd, heb ik me gelijk als deelnemer voor de race aangemeld. We zijn hier met ons vriendenteam ‘Le Garage’ naar toe gekomen. We rijden normaliter allemaal, maar nu ging ik voor het erepodium. De onderlinge sfeer is hier sowieso geweldig en we vergapen ons alle acht aan de vele prachtige zelfbouwmotoren. Wat mij betreft wordt dit vaker georganiseerd en dan zijn we beslist weer van de partij. Maar de uitloop aan het eind van de track mag dan best wat langer zijn om een lancering via de zandheuvel richting zonnende badgasten met zekerheid te voorkomen.”

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.