+ Plus

Best-of-bandentest

Bandentesten zijn al jarenlang onlosmakelijk met MotoPlus verbonden. Het beste motorconcept is immers niets als het vermogen niet goed op het asfalt kan worden overgebracht. En daarom testen we. Sinds 2009 doen we dat met straatbanden op uitgebreide wijze met een – laten we zeggen – zeer compleet testconcept: per bandenset een motorfiets, en dat duizenden kilometers lang! Hoogste tijd dus om na tien jaar eens de balans op te maken.

2009
MotoPlus 14/2009
Voor de première van ons nieuwe bandentestconcept regelden we voor de destijds actuele sportbanden-range niet alleen zes beresterke Honda Fireblades, maar om een goed crossover-vergelijk te kunnen maken, stuurden we ook een Suzuki Bandit 1250S en een KTM RC8 mee op reis. De testkilometers werkten we af op ons goed bekende wegen in het zuiden van Frankrijk: Provence, Cevennen, Ardèche. Highlight was de formatierit over de gigantische Millaubrug. De Michelin Pilot Power 2CT stond in de eindstand als beste allrounder op de hoogste trede van het podium.

Michelin Pilot Power 2CT

Provence (F)

2010
MotoPlus 12/2010
De reisfanaten onder de lezers zien het ongetwijfeld meteen: het water op de foto is dat van het Gardameer. Maar dat was tijdens deze bandentest slechts een korte tussenstop. In 2010 togen we namelijk met zeven dikke Suzuki Bandit 1250’s nog veel verder naar het zuiden, met als eindbestemming de Etna. Bij de aankomst op Sicilië, drie dagen nadat de foto hiernaast was genomen, werd het uitzicht helaas verpest door een donkergrijs wolkendek. We reden toch naar boven en hadden geluk. Boven het wolkendek werden we begroet door een licht rokende vulkaan en stralende zonneschijn. Voor Michelin en Pirelli kwam er een stralen einde aan deze 4.000 kilometer lange test: de Pilot Road 2 en de Angel ST waren de afgetekende winnaars de toerbandenrange van 2010.

Michelin Pilot Road 2
Pirelli Angel ST

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.