Toeren

Toeren door Noord-Holland

De zomervakantie is nu volop aangebroken en wat is er nu leuker om op een vrije dag te doen, dan een dagje naar het strand? Doen we dat toch!

En deze tocht door de kop van Noord-Holland begint in Schagen. Vanaf de McDonalds daar gaat het eerst in westelijke richting naar onder meer Dirkshorn en Sint Maarten. Bij Schoorldam steken we het Noord-Hollands Kanaal over richting Schoorl en Groet. Vanaf de ruim vijf kilometer lange Hondsbosse Zeewering aldaar heb je een mooi uitzicht over de zee, plus de Zijpe- en Hazepolder.

Vervolgens gaat het langs de kust omhoog richting Den Helder dat precies halverwege de 125 kilometer lange route ligt. Daar brengen we een bezoekje aan het Marine Museum en rijden vervolgens direct door naar het MotoPlusPunt van vandaag: Willemsoord. Dat was vroeger de scheeps- en onderhoudswerf voor de Koninklijke Marine, tegenwoordig vind je er tal van prachtige etablissementen.
Langs het Balgzandkanaal gaat het dan verder naar onder meer Anna Paulowna, Kolhorn en Moerbeek, waarna het begin- c.q. eindpunt in Schagen zich alweer aandient!

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Nederland Noord-Holland
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-