Nieuws

Nieuwe stille

Staande gehouden worden door de politie is nooit leuk, maar echte petrolheads krijgen het pas helemaal zwaar als deze elektrische strijkplank met hoog Playmobil-gehalte ze aan de kant zet. Het is BMW’s nieuwste wapen om politiekorpsen aan zich te binden.

BMW en de politie hebben een lange en hechte band. Sinds 1970 zette het Duitse merk meer dan 160.000 politievoertuigen weg in meer dan 150 landen. Het zijn uiterst indrukwekkende verkoopaantallen en daarom is het niet meer dan logisch dat BMW blijft investeren in nieuwe modellen. Zoals deze omgebouwde CE04-scooter voor gebruik in grote steden.

De CE04 staat zelf nog niet in de showroom, maar BMW heeft al een speciaal exemplaar voor de politie ontwikkeld. Het is een stedelijke aanvulling voor politie-klassiekers als de R1250RT en F850GS. Maak je als doorrijder in de stad niet al te veel illusies. Een topvermogen van 41 pk stelt niet veel voor, maar reken maar dat de elektrische scooter als geen ander van zijn plek gaat. Als doorrijder kun je dan maar beter inzetten op uithoudingsvermogen. Na 130 kilometer geeft deze CE04 noodgedwongen de pijp aan Maarten.

Door het kleurenschema is de CE04 direct te herkennen als een motorfiets van de sterke arm der wet, maar de scooter is op meer punten aangepakt om goed beslagen ten ijs te komen. Voor en achter geven knipperende led-lichten aan dat er iets bijzonders aan zit te komen, uiteraard ondersteund door een sirene. Om alle spullen kwijt te raken beschikt de CE04 over een top- en zijkoffers.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Noppennieuws 4: nú in de winkel!

Noppennieuws 4: nú in de winkel!

25 juli, 2024

Op vrijdag 25 juli verschijnt Noppennieuws 4 en daarin staan onder meer drie mooie testen. Zo reden Toine van Dijk ...

Overig nieuws