Nieuws

MotoPlus 22 | 2019 wordt lekker gemêleerd!

Waar de meeste fabrikanten tijdens de Intermot in Keulen hun kruit vrij droog hielden, werd er bij de EICMA in Milaan wel flink uitgepakt. In een notendop:  2019 wordt een lekker gemêleerd jaar. In MotoPlus 22 een overzicht van de nieuwe superbikes, middenklasse allroads, adventures en alles dat er tussenin zit.

In een nummer bomvol motornieuws blikken we in ruim dertig pagina’s vooruit op komend modeljaar. Wat te denken van de nieuwe Yamaha Ténéré 700, de Ducati Multistrada 950 die voor 2019 optisch gezien een stuk dichter bij zijn dikkere 1260-broer komt te staan, de nieuwe BMW S1000RR (met het mooiste remlicht van allemaal) en de volledig vernieuwde Kawasaki Versys 1000. Alles komt aan bod.

In de Ardennen hebben we voor het eerst gereden met de Benelli Leoncino 500 Trial. Een motor die alleen met zijn uiterlijk al uitnodigt om te rijden. Dat gold overigens al voor de gewone Leoncino, maar de Trial heeft met zijn wat ruigere uiterlijk, hogere zit en lichte ‘onverhardvaardigheid’ een nog vrijgevochtener karakter.

Reizen
Reizen doen we dit nummer in Duitsland. En dan niet in de geijkte gebieden, maar er echt dwars doorheen. Omdat ook dit land, net als bij ons, te kampen heeft met steeds meer files kiezen we voor secundair. Genieten van het Duitse achterland met haar weidse landschappen terwijl we de zijkanten van de banden heerlijk oprullen.

Zegt de Honda CB750A je iets? Nee, dan is het classic-artikel in MotoPlus 22 hét ideale moment om eens kennis te maken met de bijzondere machine. Gemaakt voor de Amerikaanse markt en voorzien van semi-automatische versnellingsbak.

Sleuteltip
Bij de sleuteltip dit keer het onderhoud van je koelsysteem. Geen verbrandingsmotor kan immers zonder koeling. Hoe sterker een blok, hoe hoger de thermische belasting en hoe groter de capaciteit van het koelsysteem moet zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat alles naar behoren blijft werken? Wij leggen het in MotoPlus 22 uit.

Verder laat Han Smits in Mijn Trots zijn Kawasaki ZZR1400 zien, kijken we wat de beste 360° camera is en besteden we uiteraard aandacht aan de MotoGP Maleisië. Genoeg te lezen dus! Rest ons niets minder dan je veel plezier te wensen met de nieuwe MotoPlus.

Inhoud MotoPlus 22

Warmdraaien
Pk’s en Euro5? Rijden op motoren met een eigen gezicht, dat willen we

Newsflash
Mail & Win: Pando Moto Motorjeans
Winglets van Puig
Yamaha YZF-R1 GYTR

Motornieuws 2019
Eicma 2018

Test
Eerste test Benelli Leoncino 500 Trial

Praktijk
Sleuteltip onderhoud koelsysteem
Producttest 360 graden camera’s

Reizen
Dwars door Duitsland
Roadbook-tour Biesbosch

Reportage
Interview stuntrijder Martijn Brink
Mijn Trots | Han Smits en zijn Kawasaki ZZR1400

Sport
MotoGP Sepang, Maleisië

Rubrieken
Interview Onderweg
Colofon
Agenda
Moto+Foto
Strip Motomania

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda Collection Hall heropend

Honda Collection Hall heropend

20 mei, 2024

Honda heeft haar Honda Collection Hall, het museum van het merk in het Mobility Resort Motegi in het Japanse ...

Overig nieuws