Nieuws

Cadeau van de baas: SERT Hayabusa

Krenterig kun je Suzuki beslist niet noemen. Sylvain Guintoli heeft een Yoshimura SERT replica Hayabusa ontvangen voor zijn bijdrage aan Suzuki’s successen in de wegracerij.

De Franse coureur test niet alleen de MotoGP-motoren, maar is ook de huidige wereldkampioen enduranceracen. Die titel behaalde hij aan boord van een GSX-R1000 (die binnenkort voor ons dreigt te verdwijnen), maar Suzuki trakteert op een Hayabusa in de juiste rood-zwarte kleurstelling. Niet zo maar: Guintoli is een fan van de beresterke 1.340cc zware krachtturbine.

Guintoli heeft zijn cadeautje niet alleen uitgepakt, maar ook de sporen gegeven op het circuit van Donington. Zoals het hoort kijkt hij zijn gegeven paard niet in de bek. “De Hayabusa is fantastisch, de gasreactie is enorm lineair en de vermogensafgifte is boterzacht.

In 2021 pakte Guintoli het goud in de endurance en ook dit jaar weet de Fransman het gashendel te vinden. Hij won dit jaar al de befaamde 24 Heures du Mans. Daarom is het des te spijtiger dat Suzuki onlangs bekend maakte uit de endurancesport te stappen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws