+ Plus

Yamaha R3 Cup

Op het Franse Croix-en-Ternois werden de eerste twee races van de nieuwe Yamaha R3 Cup, waarvan MotoPlus dit jaar de mediapartner is, verreden. En bij zo´n nieuwe klasse voor jonge honden is het altijd maar afwachten hoe de verhoudingen liggen. Dennis Koopman liet over dat laatste geen onduidelijkheid bestaan en schreef in Noord-Frankrijk beide races afgetekend op zijn naam.

Alleen in de trainingen moest Dennis Koopman andere rijders voor zich dulden. Joep Overbeeke pakte de eerste pole in deze nieuwe klasse, voor Djoy Blommers en Noah Bronkhorst. Na de start van de eerste race moest Koopman aanvankelijk nog Bronkhorst voor zich dulden, maar trok het initiatief al snel naar zich toe en passeerde na elf ronden onbedreigd als eerste de streep. Achter Koopman werd aanvankelijk flink gevochten om de tweede plek door Bronkhorst en Finn de Bruin, maar beide heren raakten elkaar en dat betekende einde wedstrijd voor het duo. Overbeeke kreeg de tweede plek daardoor in de schoot geworpen, terwijl Toine Gierkink als derde man op het podium mocht klimmen.
De strijd om de eerste plek in race twee was een blauwdruk van de eerste race. Thijs Sup mocht heel even ervaren hoe het voelt om het veld aan te voeren, maar Koopman stelde al weer snel orde op zaken en reed soeverein naar de dubbel. De Bruin leek lang aanspraak te maken op plek twee, maar die moest hij in de laatste ronde nog afstaan aan de slecht gestarte maar sterk teruggekomen Overbeeke.

Lees meer over

Yamaha

Gerelateerde artikelen

Eerste Test Yamaha XSR900GP

Eerste Test Yamaha XSR900GP

9 mei, 2024

Seks op wielen; de Yamaha XSR900 GP is niets minder. Typisch een motorfiets die je zo uit de folder koopt. Of is ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-