+ Plus

Yamaha R3 Cup Zolder

Het Belgische circuit van Zolder was tijdens het tweede juliweekend gastheer van alweer de vierde wedstrijd van de Yamaha R3 Cup. Dennis Koopman kwam als torenhoge favoriet naar België, waar de R3 Cup samen met het IDM Supersport 300 werd verreden. Het werd een enerverend weekend!

Winst in vier van de zes gereden races en een voorsprong van 52 punten op de nummer twee in het kampioenschap Finn de Bruin, de vooruitzichten van Dennis Koopman in Zolder waren net als het weer extreem zonnig. Tijdens de eerste race leek er ook lange geen vuiltje aan de lucht voor Koopman, die in de kwalificaties ook al had laten zien dat er dit jaar geen maat op hem staat. De Heinose coureur verrichte in een groepje van vier man het meeste kopwerk en ging de laatste ronde zelfs in met een veilige voorsprong op de achtervolgende Joep Overbeeke. In de voorlaatste bocht gaat het echter mis wanneer hij samen met de Duitser Jahnig onderuit gaat. Koopman kan zijn weg nog wel vervolgen, maar meer dan een zevende plaats zit er niet in. Overbeeke wint uiteindelijk de wedstrijd en wordt op het podium vergezeld door Kevin Mijwaart en Toine Gierink. Tijdens de tweede wedstrijd op zondagmiddag leek het er lange tijd op dat Koopman zijn welverdiende revanche krijgt, na een bloedstollend spannende laatste ronde wordt hij op de meet echter met een dertigduizendste van een seconde voorsprong geklopt door Kevin Mijwaart. De laatste podiumplek wordt een prooi voor Joep Overbeeke.

UITSLAGEN ZOLDER
Race 1: 1. Joep Overbeeke; 2. Kevin Mijwaart; 3. Toine Gierink; 4. Noah Bronckhorst; 5. Ewald ’t Hoen
Race 2: 1. Kevin Mijwaart; 2. Dennis Koopman; 3. Joep Overbeeke; 4. Finn de Bruin; 5. Noah Bronckhorst

Favoriete circuit: Sachsenring

“Vrijdagmiddag, kwalificatie één en ik was er helemaal klaar voor, de motor ook. Ik reed in mijn eerste drie rondes nog niet maximaal, in ronde vier ging ik echt aanzetten en reed een stuk sneller, tot het in de derde sector mis ging. Bij het aanzetten gleed mijn voorband ineens weg. Voor de tweede kwalificatie had ik daardoor niet echt het vertrouwen kon ik mezelf niet verbeteren, hierdoor moest ik vanaf P7 starten. Dit werd later weer aangepast, omdat we de bandensticker van de voorband vergeten waren: vier plekken teruggezet. Na een paar plaatsen goed de hebben gemaakt in de eerste ronden van race één had ik enkel de snelle mannen nog voor me. Ze hadden wel gelijk al een gaatje geslagen en gedurende de race lukte het me niet om dat te dichten. Uiteindelijk kwam ik over de streep als zevende algemeen. De start van race 2 was beter, al won ik geen posities. Ik had een paar langzamere rijders voor me, maar het duurde drie à vier ronden voor ik ze had ingehaald, toen lag de top vijf lag al twee seconden voor en dit gat was te groot om zonder slipstream te overbruggen. Meer dan een zesde plek zat er daardoor niet in. Hoewel niet helemaal tevreden was het al met al een leerzaam weekend. Nu op naar Assen!”