+ Plus

Yamaha R3 Cup Oschersleben

Van 1 tot en met 3 september jongstleden werd op Oschersleben de voorlaatste wedstrijd van het 2017-seizoen van de Yamaha R3 Cup verreden. Dennis Koopman reisde met een flinke voorsprong van 41 punten vol vertrouwen af naar het Duitse circuit, ondanks winst in de tweede race mocht de 20-jarige Overijsselse coureur zich nog altijd niet tot kampioen laten kronen. Het blijft dus spannend tot de laatste wedstrijd!

Met twee overwinningen zou Dennis Koopman verzekerd zijn van het kampioenschap, na de kwalificatie echter bleek al dat dat niet makkelijk zou worden. In Oschersleben werd er weer samen met het IDM Supersport 300 gereden, waarbij de Duitser Jan-Ole Jähnig de pole voor zich opeiste en Kevin Mijwaart zich met een tweede overall tijd als eerste R3 Cup-rijder kwalificeerde. Voor klassementsleider Koopman zat er niet meer in dan een derde startrij.
Tijdens de eerste race op zondag bleek er geen kruid opgewassen tegen Jähnig, die met een flinke voorsprong als winnaar werd afgevlagd. Niet minder dan zes coureurs maken aanspraak op de tweede plaats, een strijd die uiteindelijke werd gewonnen door de enige Duister in het groepje Maximilian Kappler. De winst in de R3 Cup gaat naar Joep Overbeeke, gevolgd door Kevin Mijwaart, die daarmee belangrijke punten inloopt op Koopman, die vierde wordt.
De tweede race wordt verreden op een natte baan. In het begin van de wedstrijd bouwen Overbeeke en Koopman samen een behoorlijke voorsprong op, een gat dat Kevin Mijwaart uiteindelijk dicht weet te rijden. Toch is het uiteindelijk Koopman die het best met de natte omstandigheden weet om te gaan, voor Mijwaart en Overbeeke.
Dankzij zijn twee tweede plaatsen heeft Kevin Mijwaart nog altijd kans op de titel, al lijkt die met een achterstand van 39 punten vooral theoretisch. In de motorsport is echter alles mogelijk. De laatste wedstrijd van de Yamaha R3 Cup wordt op 1 oktober verreden op het circuit van Hockenheim.

Lees meer over

Yamaha

Gerelateerde artikelen

Eerste Test Yamaha XSR900GP

Eerste Test Yamaha XSR900GP

9 mei, 2024

Seks op wielen; de Yamaha XSR900 GP is niets minder. Typisch een motorfiets die je zo uit de folder koopt. Of is ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-