+ Plus

Yamaha R3 Cup Nürburgring, Duitsland

Op het Franse Croix-en-Ternois werden half april de eerste twee wedstrijden van de nieuwe Yamaha R3 Cup verreden, beide werden een prooi Dennis Koopman. Ondanks dat de twintigjarige coureur uit Heino er tijdens het tweede raceweekend op de Nürburgring weer goed bij zat, ging in beide races een ander er met de overwinning vandoor. Winst en verlies lagen in Duitsland extreem dicht bij elkaar.

De Yamaha R3 Cup-kalender telt niet minder dan acht raceweekenden, exact de helft daarvan wordt verreden in combinatie met het IDM Supersport 300 kampioenschap. Op de Duitse Nürburgring werden de eerste gecombineerde races verreden, waarbij de coureurs uiteraard strijden in hun eigen klasse. De Nederlanders bleken in de kwalificatie beduidend sneller dan hun Duitse concurrenten, de pole werd namelijk prooi voor Dennis Koopman, zijn teamgenoot Finn de Bruin eindigde als tweede, terwijl Joep Overbeeke, die in Frankrijk twee tweede plaatsen pakte, de laatste plaats op de eerste startrij veroverde.
Tijdens de eerste race bleek er al snel geen maat op Koopman en De Bruin te staan. De Pearl Gebben Racing-coureurs sloegen snel een gat met de rest van het veld, wat volgde was een prachtige onderlinge strijd waarbij uiteindelijk De Bruin aan het langste eind trok. Met een minieme voorsprong van vijf duizendste klopte de 16-jarige coureur uit Julianadorp zijn teamgenoot. Joep Overbeeke had lang uitzicht op de laatste podiumplaats, maar werd na een fout achterhaald door het achtervolgende groepje en moest uiteindelijk zelfs genoegen nemen met een zesde plek.
Ook tijdens de tweede race, die ’s middags werd verreden, had Overbeeke het geluk bepaald niet aan zijn zijde. In de opwarmronde liep zijn ketting eraf, met een crash als gevolg, waarbij ook de achter hem rijdende Luuk Pruijn betrokken raakte. Voor beide coureurs zat de race er daarom al op voor deze überhaupt was begonnen. Ook De Bruin en Koopman kenden geen voortvarende begin van de race, al in de eerste ronde crashten beide heren, waarna enkel Koopman zijn weg nog kon vervolgen om uiteindelijk nog als vierde te finishen. De winst in de tweede race ging naar Ewald ’t Hoen, gevolgd door Jaro Hoekstra en Kevin Mijwaart.

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.