+ Plus

Yamaha R3 Cup Mettet, België

Op het Belgische Mettet stonden de vijfde en zesde race in de Yamaha R3 Cup op het programma. Net als tijdens de eerste twee races op Croix-en-Ternois was Dennis Koopman oppermachtig en pakte zijn tweede dubbel van het seizoen. Teammaat Finn de Bruin maakte het feest compleet door twee keer als tweede over de streep te komen.

Beide mannen van het Pearl-Gebben team domineerden ook de trainingen, De Bruin pakte de pole voor Koopman. In de eerste race pakte Koopman al snel de leiding voor De Bruin, Kevin Mijwaart en Joep Overbeeke. Dit kwartet bleef een aantal ronden bij elkaar, tot Koopman in de eindfase aanzette en een beslissende voorsprong pakte op De Bruin, die tweede werd voor Mijwaart en Jaro Hoekstra.
In de tweede race was het Kevin Mijwaart, die al snel de leiding pakte voor De Bruin. Maar het was snel De Bruin die het heft in handen nam, met Mijwaart en Koopman in zijn slipstream. Het trio maakte er een uiterst vermakelijk en spannend gevecht van dat tot aan de laatste ronde duurde. Koopman reed in de laatste bochtcombinatie het slimst en pakte zijn tweede zege van de dag, voor De Bruin en Mijwaart.

Lees meer over

Yamaha

Gerelateerde artikelen

Eerste Test Yamaha XSR900GP

Eerste Test Yamaha XSR900GP

9 mei, 2024

Seks op wielen; de Yamaha XSR900 GP is niets minder. Typisch een motorfiets die je zo uit de folder koopt. Of is ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-