+ Plus

Yamaha R3 Cup Mettet, België

Op het Belgische Mettet stonden de vijfde en zesde race in de Yamaha R3 Cup op het programma. Net als tijdens de eerste twee races op Croix-en-Ternois was Dennis Koopman oppermachtig en pakte zijn tweede dubbel van het seizoen. Teammaat Finn de Bruin maakte het feest compleet door twee keer als tweede over de streep te komen.

Beide mannen van het Pearl-Gebben team domineerden ook de trainingen, De Bruin pakte de pole voor Koopman. In de eerste race pakte Koopman al snel de leiding voor De Bruin, Kevin Mijwaart en Joep Overbeeke. Dit kwartet bleef een aantal ronden bij elkaar, tot Koopman in de eindfase aanzette en een beslissende voorsprong pakte op De Bruin, die tweede werd voor Mijwaart en Jaro Hoekstra.
In de tweede race was het Kevin Mijwaart, die al snel de leiding pakte voor De Bruin. Maar het was snel De Bruin die het heft in handen nam, met Mijwaart en Koopman in zijn slipstream. Het trio maakte er een uiterst vermakelijk en spannend gevecht van dat tot aan de laatste ronde duurde. Koopman reed in de laatste bochtcombinatie het slimst en pakte zijn tweede zege van de dag, voor De Bruin en Mijwaart.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.