+ Plus

Yamaha R3 Cup – Gamma Racing Day

Op zondag 6 augustus vond op het TT Circuit van Assen weer de jaarlijkse Gamma Racing Day plaats. Het massaal aanwezige publiek kon daarbij onder meer genieten van een werkelijk waanzinnig spannende R3 Cup race. Naast de reguliere deelnemers verwelkomde de R3 Cup ook drie gastrijders, die een hoofdrol opeisten in het spektakelstuk!

Na een bijzonder sterke begin van het seizoen moest Dennis Koopman, leider in de tussenstand van het kampioenschap, het in Zolder ondanks een ijzersterk optreden zonder overwinning stellen. In Assen dus de kans op eerherstel, al zou dat niet zonder slag of stoot gaan. De R3 Cup kende namelijk een bijzonder sterk startveld met onder meer gastrijders Ruben Doorakkers en Robert Schotman, normaal beide uitkomend in het WK Supersport 300, evenals Vasco van der Valk, die uitkomt in het IDM Superstock 600 kampioenschap. Jongens met duidelijk meer ervaring, maar een onderonsje tussen deze drie heren werd het allerminst. Na dertien wedstrijdronden finishen namelijk niet minder dan acht coureurs binnen 1,3 seconden van elkaar. De kopgroep, die de achtervolgers op meer dan dertig seconden achterstand reed, bestond lange tijd uit negen man, in de voorlaatste ronde crashte Joep Overbeeke echter bij het uitkomen van de Stekkenwal, duur puntenverlies voor de winnaar van de eerste race in Zolder. De winst ging uiteindelijk naar Ruben Doorakkers, op de voet gevolgd door Vasco van der Valk. Aangezien beide heren normaal niet uitkomen in de R3 Cup gingen de volle punten naar nummer drie Finn de Bruin, die in de tussenstand eveneens derde staat. Klassementsleider Dennis Koopman kwam in Assen als zesde over de finish.

UITSLAG ASSEN
1. Ruben Doorakkers; 2.Vasco van der Valk; 3. Finn de Bruin; 4. Robert Schotman; 5. Toine Gierkink

 

YAMAHA R3 CUP – UITGELICHT
Naam: Milou van Leeuwen
Woonplaats: Hoofddorp
Leeftijd: 20 jaar
Team: Van Leeuwen Racing
Startnummer: 69
Hobby’s: motorrijden en reizen
Favoriete coureur: Nicky Hayden
Favoriete circuit: Portimao

“Het was voor mij de eerste wedstrijd na mijn ongeval op de Nürburgring, belangrijkste taak van het weekend was dan ook lekker rijden en het vertrouwen in de motor en mezelf terug krijgen. De tijden waren zeker gezien de harde wind prima, ik was 1,5 seconde langzamer dan mijn persoonlijke record op Assen. Helaas ging ik in tijdens de trainingen onderuit bij het uitkomen van de Strubben, het klassieke beginnersfoutje, te vroeg en te veel op het gas. Bij de start van de race op zondag was ik netjes weg. Na een paar rondes kwam ik er helaas achter dat mijn rem niet optimaal functioneerde, een paar keer ging het bijna flink mis bij het aanremmen, daarom ben ik na zes ronden binnengekomen. Einde wedstrijd! Jammer maar helaas. Al met al wel een weekend vol nieuwe ervaringen, ook door de Stichting Against Cancer. Kinderen en hun familie kwamen langs en ik vertelde waarom ik ben gaan racen. Natuurlijk mochten de kinderen ook op de motor zitten en even gas geven. Sportief gezien misschien niet het weekend zoals gehoopt, maar de volgende race ga ik er weer vol tegenaan!”

Lees meer over

Yamaha

Gerelateerde artikelen

Eerste Test Yamaha XSR900GP

Eerste Test Yamaha XSR900GP

9 mei, 2024

Seks op wielen; de Yamaha XSR900 GP is niets minder. Typisch een motorfiets die je zo uit de folder koopt. Of is ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-