+ Plus

Yamaha Digital Ride Out (2)

We kunnen weer lekker motorrijden en onderweg zelfs weer een lekker terrasje pikken. Dat is ook precies de insteek van de door Yamaha geïnitieerde Digital Ride Out, een volledig corona-proof digitale motorpuzzelrit door Nederland, waar iedere motorrijder aan kan deelnemen. Inzet? Een hagelnieuwe Yamaha MT-07! Na het Rondje Apeldoorn hebben we de rit door de Kop van Overijssel gepakt.

Alhoewel het woord ‘digital’ misschien anders suggereert, moet je voor deze Ride Out echt op twee wielen de deur uit. Het is namelijk een mix van een ‘real life’ toerrit met digitale elementen. Voor dat laatste moet je de gratis Digital Ride Out app downloaden (voor iOS en Android) en met behulp van die app moet je onderweg vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren. Daar zijn punten mee te verdienen en degene die aan het eind van de rit de meeste punten heeft weten te verzamelen, gaat er vandoor met die nieuwe MT-07 met een nieuwprijs van € 8.199,-. Maar daarmee is de kous nog niet af, want er zijn als ‘troostprijs’ ook nog vijf TomTom Rider 550’s te winnen ter waarde van € 399,95.

 

De toerriten zijn in alle provincies van Nederland uitgezet en hebben een Yamaha-dealer als begin- en eindpunt. Het ritje door de kop van Overijssel start en eindigt bij Gebben Motoren in Rogat. Van daaruit zet je via Ruinerwold koers naar het noordwesten, richting Giethoorn, een van de mooiste stukjes van ons land, en pikt uiteraard een stukje van Nationaal Park Weerribben-Wieden mee. Via het pittoreske Blokzijl met haar in deze dagen vele lekker zonnige terrasjes (lunchstop!) gaat het naar het meest westelijke punt van de route, Vollenhove, om vervolgens af te buigen richting Sint Jansklooster en Zwartsluis. Daarna duikt de route onder Meppel door om vervolgens nog een lusje door de lommerrijke bosomgeving onder Rogat te maken.
Ook op deze route zijn middels vragen en opdrachten uiteraard de nodige punten te verdienen voor het klassement, dat in de Ride Out app in real-time wordt bijgehouden.

 

Zelf rijden? Lekker doen! De competitie loopt nog tot en met 31 juli 2021. Natuurlijk kun je de toerritjes ook zonder deelname aan de wedstrijd rijden. Kijk voor meer info en alle routes op www.digitalrideout.nl

Klassement begin juni
Naam
1. Nelisd 682
2. Anja_moto 424
3. Teddybier 367
4. Japio60 303
5. Jarno 284
6. Frank 238
7. OrangeUil 229
8. MB 208
9. Warner 174
10. ThomG 172

Lees meer over

Yamaha

Gerelateerde artikelen

Alpenmasters 2022 – Grote finale

Alpenmasters 2022 – Grote finale

reactie(s) - 29 september, 2022

De voorronden zitten er op. We hebben acht groepswinnaars en de winnaar van de vorige Alpen-Masters, de Ductai ...
Occasion – 3 luchtgekoelde classics

Occasion – 3 luchtgekoelde classics

reactie(s) - 1 september, 2022

Ooit waren ze onbetwist de technische standaard, nu een stilistisch statement: motoren voorzien van koelribben die ...
Alpenmasters 2022 – Midnakeds

Alpenmasters 2022 – Midnakeds

reactie(s) - 1 september, 2022

Brede sturen, stevige vering en flink wat vermogen, dat zijn de ingrediënten waarmee de Ducati Streetfighter V2 en ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.