+ Plus

TT Assen sfeerreportage

Door de corona-pandemie vond een jaar later dan gepland dan toch de 90e Dutch TT Assen plaats, en er kon ook weer publiek bij zijn. Niet de meer dan 100.000 bezoekers die de TT normaal gesproken makkelijk trekt, maar slechts 11.500 toeschouwers per dag. Het is een begin en hopelijk de opmaat naar meer. De gelukkigen hebben kunnen genieten van een door de omstandigheden uniek evenement, dat hopelijk in deze vorm niet terugkeert.

De broers Leo en Rene Weeghel uit het Gelderse Heerde zijn echte Suzuki-fans, die op de hoofdtribune stilletjes hopen op een overwinning van een van de Suzuki-coureurs. “Allereerst zijn we echt superblij dat we voor vandaag kaarten konden kopen. Normaal zitten we op de taluds op het gras te genieten van de races, dus dit is de eerste keer op de tribune. Ondanks dat er weinig publiek is, is de sfeer echt perfect. Het enige wat we echt wel missen, zijn de video-walls waarop je de races kunt volgen. Daarnaast doet de TT-radio het niet, maar dat mag de pret niet drukken. We zijn er bij en dat is het enige dat telt.”

 

Voor de 66-jarige Willem Peters is het zijn 48e TT. Samen met zijn drie goede vrienden geniet hij met volle teugen. “Het is al bij voorbaat mooi dat de TT dit jaar kon doorgaan. Uiteraard is het voor de organisatie financieel een zware klap en daarom hoop ik dat we in 2022 weer een normale TT hebben.”

Fotograaf Edith Paol is samen met haar partner Folkert vanuit Bakkum afgereisd nar de Drentse hoofdstad. “We zijn een paar jaar niet geweest vanwege werkzaamheden in de studio. Maar toen we de kans kregen om via de TT-website kaarten te kopen, hebben we dat meteen gedaan. De wedstrijden zijn dit jaar super spannend en we wilden het gewoon weer een keer live aanschouwen. Normaal zaten we altijd op de dijk met een grote groep Brabantse vrienden te genieten. Maar het is helemaal top geregeld en ik wil de TT-organisatie een compliment geven.”

 

Voor zijn tachtigste verjaardag, uitgerekend op de TT-wedstrijddag, kreeg Jan Ruis uit Apeldoorn van zijn dochter en zoon een kaart cadeau. De krasse opa is apetrots dat hij voor de zestigste keer naar Assen kon afreizen om het grootste motorsportevenement live te aanschouwen. “Een mooier cadeau voor mijn verjaardag kan ik mij niet wensen. Mijn zoon gaat elk jaar mee en dat maakt het toch weer speciaal. Alleen jammer dat er zo weinig publiek aanwezig mag zijn, temeer daar vandaag de versoepelingen zijn uitgebreid. Maar helemaal top dat het überhaupt is doorgegaan.”

Jeroen en Cees uit het Zeeuwse Wolphaartsdijk en Nieuwdorp hadden er de lange reis graag voor over. “Het is wel enorm wennen met zo weinig publiek op de tribunes. Normaal zit het hier mutje vol, maar de sfeer is echt prima. Nu komen de echte 10.000 motorsportliefhebbers. Extra voordeel is dat het niet druk was op de weg toen we hier naar toe reden.”

Lees meer over

Suzuki

Gerelateerde artikelen

Alpenmasters 2023 – Finale

Alpenmasters 2023 – Finale

14 september, 2023

De duels van de voorronden zijn verreden, acht motoren hebben zich gekwalificeerd voor de finale van de ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-