+ Plus

RST Lezerstest

Aan de andere kant van de Noordzee, in Engeland, is het RST het grootste motorkledingmerk. Inmiddels hebben de Britten ook in Nederland voet aan wal gezet, en wat is nu een betere manier van integreren dan een aantal lokale motorrijders aan te kleden met je producten? En dus krijgen drie MotoPlus-lezers de kans om dit motorseizoen ervaring met RST-motorkleding op te doen. Stuk voor stuk zijn het echte kilometervreters en vanaf deze plek zullen ze op gezette tijden hun ervaringen delen. In dit eerste deel stellen we het drietal voor en praten ze je meteen bij over hun eerste ervaringen.

Naam: Gerwin Batten
Leeftijd: 38 jaar
Beroep: motorinstructeur
Motor(en): Kawasaki Ninja ZX-6R, Honda VTR1000SP-1, Honda CB250 Nighthawk
Aantal kilometers per jaar: minimaal 40.000

“Terwijl ik me vermaak met wat motorlesjes, denk ik terug aan de eerste bergtraining van het seizoen, in de Eifel. Een perfecte gelegenheid om mijn RST-kleding eens goed te testen. ‘Gelukkig’ dachten de weergoden hetzelfde en kozen ze een interessant weertype. Regen en wind is vrij normaal in de bergen, maar niet vaak had ik een kerstgevoel in mei. Witte boomtoppen, huppelende haasjes door de sneeuw en geweldige uitzichten maakten het wel genieten. Natuurlijk was het afwachten wat de kleding zou doen. Vandaar maar wat extra regenkleding mee, want je weet maar nooit.
Aldaar kreeg ik spijt dat ik die extra ruimte in mijn bagage ervoor had ingeleverd, want ik heb het namelijk geen moment koud dan wel klam gehad in de kleding van RST. De waterdichte laarzen lieten mij ook zeker niet in de steek bij het rijden door alle diepe plassen. Bij een gemiddelde temperatuur van zo’n 5 graden zijn het meestal de vingers die het eerste gaan zeuren, dus was ik hier eigenlijk nog het meest nieuwsgierig naar. Na een flinke plens regen merkte ik dat mijn vingertoppen wel een klein beetje nat waren, maar dat dit helemaal niet door de regen zelf kwam. Ik had het gewoon warm in de handschoenen, waardoor mijn handen zweterig werden. De eerste ‘wintertest’ is de RST-kleding wat mij betreft vlekkeloos door gekomen. De komende weken eens zien of ik alles ook bij warmere omstandigheden lekker koel kan houden.”

Lees meer over

Honda Kawasaki

Gerelateerde artikelen

Eerste Test Kawasaki ZX-6R

Eerste Test Kawasaki ZX-6R

1 februari, 2024

Jawel, de supersport-klasse geeft weer een teken van leven! Kawasaki geeft het startschot met een Ninja ZX-6R, die ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-