+ Plus

Roadbook-tour Bodegraven 2015

Het Groene Hart, gevoelsmatig zijn er al honderden ritten uitgezet in deze streek. Het Waterrijke Hart zou trouwens een nog toepasselijkere naam zijn, want water is er in deze streek meer dan genoeg. We starten deze eerste Roadbook-tour van 2015 vanaf de McDonalds in Bodegraven en rijden dan Bodegraven in via de Europaweg. Daar komen we langs Goedhart Motoren, een mooie stop wanneer je deze rit een keer op een doordeweekse dag of op zaterdag rijdt. Langs de Oude Rijn en Fort Wierickerschans, gebouwd in 1673, rijden we via Driebruggen naar Hekendorp. Daar draaien we de dijk op langs de Hollandsche IJssel naar Haastrecht. Haast recht is die dijk trouwens zeker niet, want hij zit vol bochten.
Door de polders Vlist-Westzijde en Hennepakkers komen we terecht in Stolwijk, waar we doorrijden naar Berkenwoude, het hart van de Krimpernerwaard. De pont Gouderak-Moordrecht vaart in het vroege voorjaar nog niet op zondag, dus rijden we naar Gouda waar we de Hollandse IJssel via de brug oversteken en dan in Moordrecht terecht komen. Via Waddinxveen en een randje Boskoop, met de vele tuinbouw, komen we dan in Aarlanderveen. Van daar gaat het langs de Langeraarse plassen via Nieuwveen door de Nieuwkoop-polder naar de plaats Nieuwkoop. Via Noorden, langs de Noordeinder- en Zuideinderplas, rijden we tot slot door Zwammerdam terug naar Bodegraven. Een mooie rit van goed 100 kilometer om het motorseizoen 2015 lekker te starten.
De complete routebeschrijving van deze toerrit is te downloaden via www.motoplus.nl onder de button Toeren. De routebeschrijving is beschikbaar op papier, maar ook als digitale routebestanden voor in de TomTom of Garmin.

Gerelateerde artikelen

Rij-impressie Moto Morini X-Cape

Rij-impressie Moto Morini X-Cape

20 juni, 2024

Het had zo mooi kunnen zijn. Aansluitend aan m’n 100Colls-avontuur – zie MotoPlus 11 – stond er een mooie ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-