+ Plus

Nieuw of gebruikt? Yamaha MT-07

Lekker gemaakt door de prima score van de MT-07 in het duurtest-eindverslag? Dan kun je natuurlijk meteen naar de Yamaha-dealer stappen voor een kakelvers exemplaar, maar je kunt je ogen ook eens goed de kost geven op bijvoorbeeld de Motorbeurs Utrecht. Een fris gebruikt exemplaar kost je immers vaak een flinke duit minder dan nieuw en dat laat bijvoorbeeld ruimte om zo’n machine helemaal naar eigen wens aan te kleden. Onderstaand wat suggesties uit de Yamaha-schappen voor de MT-07.

LOOKS
Het oog wil ook wat en ook in dat opzicht is een MT-07 te ‘tunen’. Rij je alleen, dan ligt een seat cover (v.a. € 193,-) voor de hand. Mooi en praktisch ineen is een fly-screen. Voor de MT-07 zijn er verschillende (v.a. € 141,-). De kentekenplaat kort voor de kont met een andere houder (v.a. € 138,-) maakt ook een wereld verschil. Bijpassende LED-knippers zijn er v.a. € 64,-. Ook een aluminium kettingbeschermer (v.a. € 110,-) of radiateurafdekking zorgt voor een heel andere uitstraling.

WERKPLEK
Niets is zo belangrijk als lekker zitten. Standaardzadel niet prettig, het kan. Misschien tijd voor een comfortzadel (v.a. € 260,-)? Wil je nog verder gaan, dan kun je ook de originele voetsteunen vervangen door slankere en lichtere exemplaren (v.a. € 84,25) of ‘all the way’ gaan met een complete rem/schakelset (v.a. € 414,-).

SOUND
Moet je MT-07 wat meer van zich afbijten? Met een strak Akrapovic-systeem (v.a. € 1.131,-) is ‘ie helemaal het mannetje.

VERING
Mocht je de standaard vering van de MT-07 wat aan de zachte kant vinden, dan kun je upgraden met bijvoorbeeld een Öhlins voorvork-kit (v.a. € 118,-) of een Öhlins STX46 achterschokdemper (v.a € 666,-).

PROTECTIE
Lompe valbeugels zijn voor lesmotoren. Beschermen kan ook subtiel. Met een set motorblokbeschermers bijvoorbeeld (v.a. € 218,-), of voor- en achterasprotectie (v.a. respectievelijk € 78,- en € 88,-).

KLEIN MAAR FIJN
De meeste verbouwingen beginnen klein: olievuldop (v.a. € 55,-), framebuis einddoppen (v.a. € 55,-), stuuruiteinden (v.a. € 66,-) en kettingspanners (v.a. € 126,-).

YAMAHA SELECT OCCASION
Occasions zijn er in de meest uiteenlopende verschijningsvormen; van een dapper oud beestje dat van geen ophouden weet en in de schuur van een hobby-handelaartje aan zijn tigste leven hoopt te beginnen tot aan nagenoeg okselfrisse exemplaren met minder dan vijf cijfers op de klok en vaak net uit de officiële fabrieksgarantie. Motoren uit die laatste groep occasions worden door veel motorfabrikanten vaak ondergebracht onder speciale occasionlabels. Bij Yamaha hebben ze daar het stempel Yamaha Select Occasion op gedrukt. Allesbehalve een lege huls of marketingballon, want niet iedere occasion komt er voor in aanmerking. Zo’n gebruikte machine moet bijvoorbeeld jonger zijn dan vijf jaar, mag maximaal 45.000 kilometer op de klok hebben staan en moet aantoonbaar in onderhoud zijn geweest bij een Yamaha-dealer. En dan mag je uiteraard ook wat verwachten als je zo’n occasion besluit aan te schaffen. Vierentwintig maanden garantie bijvoorbeeld, waarvan de aanspraken gelijk zijn aan die op grond van de officiële Yamaha-fabrieksgarantie voor nieuwe motoren. Aan die garantie is geen kilometerbeperking verbonden en is geldig in nagenoeg heel Europa. Voorwaarde is dan wel dat je de motor door een officiële Nederlandse Yamaha-dealer laat onder onderhouden volgens de voorschriften van Yamaha. Die garantie is gekoppeld aan de Yamaha Mobiliteits Service, waarmee je eveneens gedurende 24 maanden aanspraak kunt maken op 24-uur-pechhulp-service onderweg. Ook in het buitenland, en da’s wel zo prettig als je onverhoopt een keer met panne komt te staan. Daarnaast kun je er van uitgaan dat je op een motor met een gegarandeerde kilometerstand stapt, die bovendien een strenge kwaliteitscontrole heeft ondergaan en voor aflevering de noodzakelijke onderhoudsbeurt heeft gehad. Dat weerspiegelt zich uiteraard in de prijs van zo’n label-occasion, maar het biedt aan de andere kant een aangenaam stel zekerheden, die bij de hobby-handelaar op de hoek niet vanzelfsprekend zijn. Meer informatie over Yamaha Select Occasion vind je op: www.yamaha-select-occasion.nl.

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.