+ Plus

MotoPlus Werelderfgoed Lezerstest

Wat hebben de Waddenzee, de Amsterdamse grachtengordel en de Van Nellefabriek in Rotterdam met elkaar gemeen? Samen met nog zeven andere historische Nederlandse plaatsen staan ze op de werelderfgoedlijst van Unesco. Stuk voor stuk unieke plaatsen, en dat op slechts een steenworpafstand!

Met tien historische plaatsen is Nederland momenteel vertegenwoordigd op de werelderfgoedlijst van Unesco. En als het aan de gemeenten Vaals, Eijsden-Margraten en Gulpen-Wittem ligt komt daar op niet al te lange termijn een elfde bij: het glooiende heuvellandschap van Zuid-Limburg zit momenteel namelijk in de nominatiefase. Een prachtig regio, die met z’n vakwerkhuizen en hoogteverschillen bijna on-Hollands aandoet. Een gebied ook dat door vele motorrijders wordt aanbeden en alleen al daarom een plekje op de lijst verdient.
De bewuste nominatie deed ons echter ook iets beseffen: we zoeken het mooie en unieke vaak ver weg, terwijl het soms gewoon om de hoek te vinden is. Daarom organiseren we komend voorjaar de MotoPlus Werelderfgoed Lezerstest. Tien lezers krijgen een lang weekend een hagelnieuwe Kawasaki Versys 1000 NL Edition ter beschikking om één van deze tien bijzondere plekken op Hollandse bodem te bezoeken. Wat we daarvoor in ruil verwachten? Een leuke route door de directe omgeving (+/- 100 km), pakkende foto’s en een beknopte stukje tekst.
Nu zal het de oplettende lezer ongetwijfeld zijn opgevallen dat één van die tien Nederlandse Unesco plekken (Willemstad) zich op Curaçao bevindt, en dat ga je niet in een weekendje redden. Daarom lopen we alvast op de zaken vooruit en bombarderen Zuid-Limburg voor deze speciale gelegenheid tot werelderfgoed! Lijkt het je leuk om een weekend lang als motorreisjournalist op pad te gaan? Stuur dan een e-mail naar mail@motoplus.nl (o.v.v. MotoPlus Werelderfgoed Lezerstest). Geef in de mail aan welke plaats je voorkeur heeft, inclusief een korte motivatie. Uit alle inzenders selecteren we tien gelukkige winnaars, die t.z.t. persoonlijk bericht krijgen

Lees meer over

Kawasaki

Gerelateerde artikelen

Eerste Test Kawasaki Ninja 500

Eerste Test Kawasaki Ninja 500

11 april, 2024

Kawasaki en Ninja zijn net zo’n onlosmakelijke combinatie als de Dikke en de Dunne, Johan Cruijff en nummer 14 en ...
Eerste Test Kawasaki Z500

Eerste Test Kawasaki Z500

28 maart, 2024

Voor Kawasaki staat 2024 in het teken van een halveliter-offensief. Liefst drie nieuwe modellen zien het daglicht. ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-