+ Plus

Interview – Valentino Rossi

Valentino Rossi is ondanks zijn leeftijd van 39 jaar in zijn 23e GP-seizoen nog steeds een van de topfavorieten. Wie goed naar hem kijkt en luistert, zal begrijpen waarom hij in een veld met hongerige jonge honden zo succesvol weet te overleven.

Hij is domweg uniek. Bij iedere Grand Prix op de kalender draagt meer dan de helft van de fans zijn kleuren – zelfs in Spanje, waar hij de onverbiddelijke rivaal van de Spaanse nationale helden is. Valentino Rossi gaat beginnen aan zijn 23e (!) GP-seizoen. Dat is nog nooit eerder vertoond, en het einde is nog niet in zicht. Daarbij strijdt de Italiaan nog steeds mee om de winst, zelfs de droom van een tiende wereldtitel is nog lang niet vervlogen. Dat hij daarnaast door de verkoop van fan-artikelen en als eigenaar van meerdere gastronomische bedrijven ook nog de grootste werkgever van zijn woonplaats is, doet geen enkele collega hem na. En dan heeft Rossi ook nog tijd om jonge wegracetalenten te begeleiden.
Dat hij het afgelopen jaar bij Yamaha meer tegenslag ondervond dan in de tien jaar er voor en slechts vijfde werd in de WK-eindstand, heeft Rossi zijn motivatie niet ontnomen. Toen Yamaha een paar dagen voor zijn 39e verjaardag het MotoGP-team voor het komende seizoen presenteerde, kwam Rossi fit en vol kracht uit de winterstop. Alhoewel zijn fitheid hem door zijn wat slungelige lichaamsbouw niet af te zien is, wordt al snel duidelijk hoe fit deze man is als hij tijdens ons gesprek al gebarend met zijn handen de spieren in zijn onderarmen spant. Rossi is topfit en meer dan ooit tevoren klaar voor de titelstrijd!
Als hij de Yamaha M1 na twee maanden voor het eerst weer ziet, is het er meteen weer, die twinkeling in zijn ogen. Daarbij valt een bepaalde frisheid op, die we al lange tijd niet meer bij hem hebben gezien. Iedereen in de paddock weet dan: deze tegenstander is in frisse staat het gevaarlijkst. Dat onderstreept Rossi een paar dagen later tijdens de eerste test voor het nieuwe seizoen op het Maleisische Sepang. Op de eerste dag noteert hij een zesde tijd, op de tweede dag een tweede en op de derde testdag een achtste tijd, en dat met uiterst geringe onderlinge verschillen. Valentino Rossi is klaar voor zijn 23e GP-seizoen!

Lees meer over

Yamaha

Gerelateerde artikelen

Eerste Test Yamaha XSR900GP

Eerste Test Yamaha XSR900GP

9 mei, 2024

Seks op wielen; de Yamaha XSR900 GP is niets minder. Typisch een motorfiets die je zo uit de folder koopt. Of is ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-