+ Plus

Evert ten Napel – Stille zaterdag

Eerste Paasdag is na het opstaan eieren eten en daarna familie bezoeken of ontvangen en weer eten, veel eten, te veel eten vaak. Tweede Paasdag is of met de kinderen/kleinkinderen naar een pretpark of wat veel en heel veel erger is met moeders naar de meubelboulevard ofwel de IKEA.

De week daarvoor is het Palmpasen, als kinderen liepen we dan met een haantje op een stokje in de hoop bij grootouders of buren snoep te versieren. In het Oosten des lands worden tijdens de Paasdagen wedstrijden georganiseerd wie het grootste Paasvuur heeft. Wij in Zuidoost Drenthe staken het vuur aan met afgewerkte motorolie en gooiden er voor het knallen nog even stukken asbest in. Nooit iets ernstigs aan over gehouden. Gelukkig maar.
De dag voor Pasen is het Stille Zaterdag. Die dag toog ik met junior allereerst naar Deurne om onderdelen te halen voor zijn antieke Porsche 912. Een prachtig bedrijf met tientallen klassieke automobielen van het roemruchte Duitse merk en duizenden onderdelen, alles hebben ze daar.
Onderweg legden we even kort in Apeldoorn aan waar de chef-werkplaats van Premium Motors, Jamie, de café racer van junior aan het vervolmaken is. Van een oude R80 maakt hij samen met zijn monteurs een prachtige zwarte motor waar Ten Napel jr. likkebaardend en verliefd naar keek.
Onderweg van Apeldoorn naar Deurne werd de Stille Zaterdag al snel een lawaai-zaterdag, want door het fraaie weer en de zachte temperatuur werd de lucht gevuld met gillende Kawasaki’s, brullende Ducatí’s, brommende Beierse Boxers en wat al niet meer. Het motorseizoen was duidelijk begonnen.
Na Deurne nog even langs de BoxerToko in Ysselsteyn gereden om onderdelen voor de café racer te halen. Wat een prachtig bedrijf, waar met liefde en toewijding wordt gewerkt aan het renoveren van klassieke BMW’s. Tot slot van een mooie Stille Zaterdag langs Motoport Venray om bij baas Erik een bakkie te doen in zijn vernieuwde motorzaak en te kwijlen bij al het moois in de showroom. Misschien staat er iets voor mij bij.
O ja, voor ik het vergeet: met twintig andere leden van onze motorclub de DC10 Skyriders hebben we samen met de instructeurs van VTM Train onze jaarlijkse VRO training gedaan. Een aanrader voor alle motorrijders. Niet denken dat je alles kunt en beheerst. Tijdens zo’n dag besef je eens te meer dat dit niet zo is. Doen dus!

Lees meer over

BMW Ducati Kawasaki

Gerelateerde artikelen

Lezerstest 2024 BMW-modellen

Lezerstest 2024 BMW-modellen

23 mei, 2024

Veel nieuws op GS-front bij BMW dit jaar. Uiteraard was daar het nieuwe vlaggenschip, de R1300GS, maar de Duitse ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-