+ Plus

Bandentest: Michelin Power RS

Op Power 3 volgt…Power RS! Michelin heeft de update van haar sportbanden-segment aangegrepen om het rubber nog meer circuitkwaliteiten te geven. Tijd om dat te testen!

Tot nu toe hebben we Michelins sportieve Power-lijn als ‘perfect voor alledaags gebruik’ leren kennen. Zelfs bij lage temperaturen en slecht weer was sinds het verschijnen van de oer-Power (2004!) altijd een zuivere lijn op het asfalt te zetten. Daarna overtuigden eigenlijk alle opvolgers in onze bandentesten met deze eigenschappen: klasse bij dagelijks gebruik, nagenoeg onverslaanbaar in de regen. Keerzijde van de medaille: hobby-coureurs beleefden door een gebrek aan stabiliteit doorgaans weinig plezier aan het Franse rubber. Nu wordt de Power 3 opgevolgd door de Power RS – aanduiding en profiel (zie foto rechts) laten geen misverstand over het gebruik bestaan. Dat wordt onderstreept door Productmanager Pierre-Yves Formagne: “De Power RS is de sportiefste straatband die Michelin heeft ontwikkeld.” Op het circuit van Cartagena (Spanje) kunnen we dat aan den lijve ondervinden. De Power RS rijdt op het circuit inderdaad heel anders dan we van de ‘3’ (die overigens gewoon in het programma blijft) gewend waren. Al op de eerste meters toont hij zich in race-modus al uiterst stabiel en na een korte opwarmfase is ook de grip voorbeeldig. Alleen wat handelbaarheid betreft heeft de nieuwe RS een veertje gelaten.

MOTOPLUS CONCLUSIE
Snel op bedrijfstemperatuur, ultrastabiel en daarnaast een fantastische grip: de nieuwe Michelin Power RS heeft racepace! Zoals we uit ervaring weten gaat dat ten koste van het alledaags gebruiksgemak en de ‘natte’ prestaties, maar daar komen we later dit jaar achter tijdens onze 2017-bandentesten.

Gerelateerde artikelen

Vergelijkingstest 5 naked bikes

Vergelijkingstest 5 naked bikes

reactie(s) - 19 januari, 2023

Naakt en sterk zijn ze allemaal, maar dan is de vraag: willen we met een twin naar Tirol of met een vierpitter naar ...
Eerste test Honda CRF300 Rally

Eerste test Honda CRF300 Rally

reactie(s) - 19 januari, 2023

Met meer punch, een grotere tank en nog een trits updates stuurde Honda zijn kleinste allroad afgelopen jaar op ...
Compacttest Piaggio MP3

Compacttest Piaggio MP3

reactie(s) - 19 januari, 2023

Parijs is de reis altijd waard en daarom presenteert Piaggio de nieuwste versies van de driewielige MP3 scooters in ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-