+ Plus

Aangekleed staat netjes: Suzuki V-Strom 1000

Dit jaar loopt de Suzuki V-Strom 1000 in een duurtest en voor het gemak, de bescherming en het praktische nut (inderdaad: de V-Strom 1000 en één!) is die machine uitgerust met een flink aantal accessoires. Originele Suzuki-accessoires trouwens, want deze V-Strom 1000 is het eerste model waarbij deze Japanse motorfabrikant tegelijk met de machine ook ruim dertig originele accessoires ontwikkelde. Dat vertaalt zich onder meer in een bijzonder eenvoudige montage (met goede handleiding), een sublieme pasvorm en een fraaie afwerking. De keerzijde is dat de accessoires behoorlijk prijzig zijn. Op deze pagina’s tonen we onze gemonteerde extra’s met een korte beschrijving.

HANDKAPPEN
Prijs: € 69,95
Eenvoudige montage achter de stuurproppen en middels langere scharnierboutjes van rem- en koppelingshendel. Prima beschermende werking tegen weer en wind, niet bedoeld als serieuze valbescherming.

ONDERKUIP
Prijs: € 189,95
De kunststof onderkuip bestaat uit drie delen, die eenmaal samengebouwd tot één onderkuip met vier beugeltjes aan het motorblok wordt geschroefd. Hij is makkelijk te verwijderen voor het schoonmaken, maar heeft enkel een optische functie.

TANKPAD
Prijs € 27,95
Vijfdelige stickerset voor op de kunststof brug over de tank. Voornamelijk een optische functie.

MIDDENBOK
Prijs € 229,95
De boutgaten voor de montage van de middenbok zijn al aanwezig, de montage is een kwestie van 5 minuten. Alleen de – straffe – veren monteren is even tricky. Maar de middenbok is onmisbaar voor het smeren van de ketting en ook bij het beladen van je motor voor een verre trip is het fijn dat hij stevig rechtop staat.

VALBEUGELS
Prijs € 269,95
Stevige beugels, gemonteerd aan twee motorblokbouten. Een tussenstang voorlangs geeft extra stevigheid aan het geheel. Bij een lichte schuiver of domweg omvallen voorkomt deze beugel erger. Het staat bovendien lekker stoer en voor de echte avonturiers zijn de beugels ook prima handgrepen om de motor aan vast te pakken, mocht je eens vastzitten in de blubber!

TOMTOM RIDER NAVIGATIE
Prijs € 399,-
Bijna onmisbaar als je op reis gaat, of gewoon een leuke kronkelroute wilt rijden. Ideaal om routes te downloaden van internet, of thuis een route uit te stippelen op de computer. Deze TomTom is gemonteerd op de bijgeleverde universele ‘activ-dock’ motorsteun, waarbij de stroomvoorziening is aangesloten op de plusdraad van de claxon (dus via het contactslot; de TomTom schakelt nu dus automatisch aan en uit met het contact). Er is trouwens ook een specifieke originele navigatiesteun voor de V-Strom 1000 te koop voor € 89,95 (niet op de foto).

3-DELIGE KOFFERSET
Prijs € 1.689,- (alles ook afzonderlijk te verkrijgen)
Kwalitatief zeer hoogwaardige koffers met waterdichte vierpuntsluiting van de deksels. Kofferdragers zijn zeer eenvoudig te monteren en vallen zonder koffers ook nauwelijks op. Bij elke V-Strom 1000 worden ook drie extra kofferslotjes geleverd, zodat deze met de contactsleutel te openen en sluiten zijn. Die contactsleutel is overigens wel altijd nodig. Daardoor kun je dus niet vergeten de koffers altijd goed te vergrendelen, maar het is soms ook wel weer lastig dat altijd de contactsleutel bij de hand moet hebben (bijvoorbeeld op je hotelkamer). De koffers zijn relatief compact, passen optisch bijzonder goed en de V-Strom wordt er gelukkig ook niet overdreven breed door, want het stuur blijft het breedste punt. Keerzijde is wel dat de inhoud beperkt is, vooral rechts (vanwege de uitlaatdemper). In de zijkoffers past geen normale laptop of een integraalhelm. In de topkoffer wel, maar daarmee houdt het ook wel op. De kofferset maakt van de V-Strom 1000 in geen enkel opzicht een verhuiswagen.

Lees meer over

Suzuki

Gerelateerde artikelen

Eerste Test Suzuki GSX-8R

Eerste Test Suzuki GSX-8R

15 februari, 2024

Suzuki breidt haar afgelopen jaar geïntroduceerde paralleltwinplatform nu uit met een sportieve exponent? Met een ...
Eerste Test Suzuki GSX-S1000GX

Eerste Test Suzuki GSX-S1000GX

7 december, 2023

De beste elementen van Suzuki’s GSX-S1000GT en V-Strom 1050? Dan krijg je de nieuwe GSX-S1000GX, de ‘Supreme Sport ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-