+ Plus

Aangekleed staat netjes: Suzuki GSX-R750

VALTERMOTO STUURPROPPEN
Echt elegant zijn de standaard stuurproppen van de GSX-R750 niet. Valtermoto heeft een setje in kleur gespoten exemplaren dat niet alleen compacter en lichter is, maar ook beter smoelt. Makkelijk te bevestigen met het originele binnenwerk.
Prijs: € 37,95
Info: www.motal.nl

VALTERMOTO OLIEDOP
Veel sneller zul je er niet van gaan rijden, maar deze in kleur gespoten oliedop van Valtermoto zorgt wel voor een subtiel esthetisch accent.
Prijs: € 24,95
Info: www.motal.nl

[Bild Suzuki Detail 17 (bisschen mehr Ausschnitt) ]
PERFORMANCE TECHNOLOGY REM- EN KOPPELINGSHEVEL
In de racerij zijn ze al helemaal ingeburgerd, opklapbare rem- en koppelingshevels. Deze hendels met Suzuki-logo van Performance Technology worden bijvoorbeeld door het Hoegee Suzuki WK Supersport team gebruikt, maar kunnen natuurlijk ook op een ‘huis-tuin-en-keuken’ GSX-R600 of 750. Ze zien er uiteraard professioneel uit, maar het belangrijkste is dat ze opklapbaar zijn en bij een eventuele crash niet snel zullen afbreken. Overigens zijn deze eenvoudig te monteren hendels ook met andere merknamen leverbaar.
Prijs remhevel: € 97,58
Prijs koppelingshevel: € 73,78
Info: www.motal.nl

[Bild Detail 12 ]
VALTERMOTO TANKDOP
Snel tanken zonder gepruts met contactsleutels kan met deze Valtermoto tankdop. De dop heeft een snelsluitsysteem, waardoor je geen sleutel nodig hebt en is mede daardoor ideaal voor racegebruik. De afwezigheid van een slot maakt tevens dat de dop er bijzonder mooi ‘glad’ uitziet. Enig nadeel van de niet afsluitbare dop is natuurlijk dat je geen ‘grappenmakers’ met een suikerklontje of een handje zand moet tegenkomen bij de pomp.
Prijs: € 149,95
Info: www.motal.nl

[Bild Detail 13 ]
VALTERMOTO VOORVORKSTELLERS
Even snel wat meer of minder veervoorspanning op de voorvork, dat kan gemakkelijk met een setje verstellers zoals deze van Valtermoto. Ze liggen fijn in de hand, vragen niet te veel handkracht en zijn mooi in kleur gespoten.
Prijs: € 29,95
Info: www.motal.nl

[Im Kasten bei Valtermoto voorvorkverstellers]

OOK GEBRUIKT
[Bild Detail 14 ]
LSL VOORVORKVERSTELLERS
Compleet anders en opvallender van vorm zijn de aluminium verstellers van LSL. Ook deze zijn in kleur gespoten en bieden bijzonder goed grip bij het verstellen van de veervoorspanning.
Prijs: € 31,-
Info: www.tech-line.nl

[Bild Detail 15 ]
VALTERMOTO OLIERESERVOIRCOVER
Functioneel is het natuurlijk niet echt maar het staat wel racy, zo’n ‘zweetbandje’ om het remvloeistofreservoir.
Prijs: € 14,95
Info: www.motal.nl

[Bild Detail 01 ]
R&G VOORVORKPROTECTOREN
Bij een val kunnen ook de vorkpoten makkelijk beschadigd raken. Dat kun je voorkomen door vorkprotectie te gebruiken, zoals deze van R&G. De montage is eenvoudig en het setje wordt op maat gemaakt voor ieder type motorfiets. Deze protectoren zijn ook leverbaar voor de swingarm.
Prijs: € 43,95
Info: www.splashdesign.eu

[Bild Griff Detail 01 ]
HARRIS GSX-R HANDVATEN
Deze kleurige handvaten GSX-R-logo van Harris zijn weer eens wat anders dan het stemmige zwart van de standaard exemplaren. Met een beetje vettigheid zijn ze makkelijk over de stuurhelften te schuiven, waarna ze muurvast op hun plek blijven zitten. Jammer is wel dat ze na verloop van tijd vuil beginnen te worden.
Prijs: € 26,95
Info: www.motozoom.nl

[Bild Detail 09 ]
BODYSTYLE RACELINE HUGGER
Wat sportiever dan het originele exemplaar is deze Raceline hugger van Bodystyle. Dat komt vooral door het carbon uiterlijk en het zilverkleurige gaaswerk in de zijkanten. Het stevige achterspatbord is makkelijk te monteren, al moet je wel het achterwiel iets naar achteren halen om goed bij alle bevestigingspunten te kunnen komen, en is desgewenst ook in andere kleuren te spuiten.
Prijs: € 169,95
Info: www.motozoom.nl

[Bild Detail 10 ]
PUIG KENTEKENPLAATHOUDER
Bij originele kentekenplaathouders lijkt het vaak of fabrikanten met een enorm overschot kunststof opgescheept zitten: te lang en te breed. Smoelen doet het in ieder geval niet. Dat kun je natuurlijk makkelijk oplossen door een andere nummerplaathouder te monteren. Wij gebruikten een compact RVS exemplaar van Puig, dat eenvoudig te monteren is en een bijzonder goede pasvorm heeft. Nadeeltje is dat Oom Agent vervelend kan doen aangezien de kentekenplaatverlichting komt te vervallen.
Prijs: € 60,-
Info: www.mdi-online.nl

[Bild Detail 18 ]
PUIG JETSTREAM RUIT
De standaard ruitjes op de huidige generatie supersports zijn niet meer dan schaamschotjes en bieden in de regel erg weinig windprotectie. We probeerden een wat hoger exemplaar van Puig, dat overigens ook het Suzuki MotoGP team van ruitjes voorziet. Dit ruitje heeft een nagenoeg perfecte pasvorm en je kunt er veel dieper achter weg kruipen, waardoor de windprotectie een aanzienlijk stuk beter is. Vervelende turbulentie blijft nagenoeg afwezig. Het ruitje is licht getint en daardoor kun je er nog prima doorheen kijken als je plat over de tank ligt.
Prijs: €
Info: www.mdi-online.nl

[Bild Detail 04 und Detail 19 ]
GILLES REM/SCHAKELSET
Standaard zijn de voetsteunen van de GSX-R750 in drie standen te verstellen. Wie daar niet genoeg aan heeft, moet op zoek naar een andere rem/schakelset. Dit setje van het Duitse Gilles is zeker niet goedkoop, maar wel bijzonder fraai en uiteraard multi-instelbaar. De CNC gefreesde aluminium set, met meegeleverde carbon hielprotectie, is niet alleen stukken verfijnder dan het originele spul, maar ook veel lichter. De instelmogelijkheden zijn legio, waardoor je altijd wel een passende stand kunt vinden. De grip op de voetsteunen is trouwens uitstekend. De set is er in goud, titanium en zwart en is uiteraard ook leverbaar voor andere modellen.
Prijs: € 481,95
Info: www.hocoparts.com

[Bild Detail 06 ]
GILLES KETTINGSPANNERS MET LIFTHOOKS
Vlot en makkelijk de ketting spannen, dat was het doel toen Gilles deze set aluminium kettingspanners ontwikkelde. En dat het er daarbij ook nog eens erg gelikt uitziet, is mooi meegenomen. Het setje is superlicht en verstellen gaat eenvoudig en exact met een schroefje aan de achterzijde van de spanners. De spanners zijn in verschillende kleuren leverbaar. Gebruik je regelmatig een bokje, dan heeft Gilles ook nog een setje bijpassende lifthooks met MotoGP-look, die op spanners kunnen worden gemonteerd. Hiervoor heb je trouwens wel een setje speciale bokadapters nodig.
Prijs kettingspanners: € 192,95
Prijs lifthooks: € 50,95
Prijs bokadapters: € 23,85
Info: www.hocoparts.com

[Im Kasten bei Gilles]
OOK GEBRUIKT
[Bild Detail 08 mehr ausschnitt ]
R&G VORKSUPPORTS
Deze vorksupports van R&G hebben eigenlijk een dubbele functie. Je kan er uiteraard de motor mee opbokken, maar daarnaast beschermen ze de swingarm ook bij een valpartij.
Prijs: € 36,95
Info: www.splashdesign.eu
[Bild Detail 07 meh ausschnitt ]
VALTERMOTO VORKSUPPORTS
De in kleur gespoten kleine vorksupports van Valtermoto hebben misschien een wat minder beschermende functie bij een val, maar subtiel zijn ze wel.
Prijs: € 24,95
Info: www.motal.nl

[Bild Detail 11 ]
SUZUKI TANKPAD
Onmisbaar om krassen op de achterkant van de tank te voorkomen, een tankpad. Dit carbonlook exemplaar met logo komt uit het accessoireprogramma van Suzuki zelf.
Prijs: € 27,50
Info: www.suzuki.nl

[Bild Detail 02 ]
LSL CRASHPADS
Kuipdelen en vooral de stickersets zijn duur. Om ze te beschermen kan een setje crashpads geen kwaad zijn. Deze set van LSL is eenvoudig te monteren en valt eigenlijk nauwelijks in storende zin op. De pads zelf zijn in verschillende kleuren leverbaar.
Prijs montagekit: € 105,-
Prijs pads: € 52,-
Info: www.tech-line.nl

[Im kasten rechts oben
[Bild Griff ]
LSL TOUR-MATCH CLIP-ONS
Moeite met de extreme zit, maar geen afstand kunnen doen van de supersport? LSL heeft met deze hogere Tour-Match clip-ons een aardige oplossing is huis. Met deze, uit één stuk aluminium gefreesde, clip-ons steken de beide stuurhelften een behoorlijk stuk boven de kroonplaat uit, waardoor je meer rechtop zit en de polsen minder zwaar worden belast. Bijpassende stuurproppen zitten ook in het LSL-programma. Daar is ook de zevenvoudig instelbare stuurdemper uit afkomstig.
Prijs clip-ons (set): € 335,-
Prijs stuurproppen: € 17,-
Prijs stuurdemper: € 184,-
Info: www.tech-line.nl

[Bild Detail 05 ]
ARROW PRO-RACING TITANIUM
Opzwepend, dat is het rauw briesende geluid dat de GSX-R750 met de lekker korte Arrow Pro-Racing Titanium uitbraakt. Naast wat meer decibellen claimt de Italiaanse uitlaatfabrikant ook wat extra’s pk’s met deze slip-on demper met middenpijp. Over het hele toerenbereik moet het prestatieniveau iets boven dat van de standaarduitvoering liggen, maar vooral in het middengebied zijn de verschillen het grootst. De pasvorm luistert trouwens heel nauw, want de bevestigingsbeugel loopt rakelings langs de swingarm. Iets om rekening mee te houden. Opvallend was trouwens de roestvorming die na verloop van tijd aan de binnenzijde van de dempermond ontstond.
Prijs: €
Info: www.
Plaats hier uw tekst

Lees meer over

Suzuki GSX-R750

Gerelateerde artikelen

Eerste Test Suzuki GSX-8R

Eerste Test Suzuki GSX-8R

15 februari, 2024

Suzuki breidt haar afgelopen jaar geïntroduceerde paralleltwinplatform nu uit met een sportieve exponent? Met een ...
Eerste Test Suzuki GSX-S1000GX

Eerste Test Suzuki GSX-S1000GX

7 december, 2023

De beste elementen van Suzuki’s GSX-S1000GT en V-Strom 1050? Dan krijg je de nieuwe GSX-S1000GX, de ‘Supreme Sport ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-