Toeren

Z tot Z-tour: Zeijen naar Zeewolde

Kawasaki’s Z900 is een van de populairste machines in zijn klasse en bij uitstek een motor om Nederland mee te verkennen. Zijn actie rijhouding en gretige karakter nodigen uit tot rijden. Daarom nodigden we lezers uit om met de Z900 van Z naar Z te rijden. Onder leiding van Ruud Eding gaat het dit keer van Zeijen naar Zeewolde.

De route begint bij Café Hingstman, op de brink in Zeijen, een lieflijk dropje op slechts een paar kilometer van Assen. Vanuit hier rijden we in noordelijke richting, langs Groningen en vervolgens onder het Zuidlaardermeer langs, waarna Drenthe zich aandient.  Daar blijf je niet heel lang, want de tocht brengt je weer meer richting noorden, onder meer naar het epicentrum van vele Groningse aardbevingen en tevens de plek van de befaamde ZZ-races, gehouden op de wegen tussen gelegen Zeerijp en ’t Zandt.
Vanaf hier gaat het richting Delfzijl, waarna het deels langs de Duitse grens lange tijd in zuidelijke richting gaat, tot aan de Overijsselse dorp Holten om precies te zijn. Uiteraard laten we daarbij de Holterberg niet links liggen. Dan wordt het tijd om richting westen te gaan, waarbij we onder meer het pontje in Wijhe pakken. Met droge voeten steken de IJssel over en na een aantal kilometers arriveren we in Gelderland. Na het passeren van het Wolderwijd zien we voor ons de vele windmolens opdoemen en weten we dat Zeewolde nabij is. Na 380 kilometer eindigt de tocht bij de aanloophaven van Zeewolde.

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Drenthe Flevoland Nederland
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-