Toeren

Yamaha Dark Side Tour – Witte Dame van Grubbenvorst

Nederland kent vele donkere en duistere verhalen. Mythen en sagen die vertellen over vreemde, onverklaarbare gebeurtenissen met illustere wezens. De Yamaha MT-09 is voor de duivel niet bang. Om dat te bewijzen gaan we dit seizoen met The Dark Side of Japan op bezoek bij The Dark Side of Nederland.

Het Limburgse land mag dan als lieflijk te boek staan, ook het land van de zachte g heeft zo zijn schaduwkantjes. Zoals bijvoorbeeld in het Noord-Limburgse Grubbenvorst, dat het startpunt van deze toer vormt. Einddoel dit keer is Tienray, waar we via een 132 kilometer lange tocht naar toe gaan. Nog maar net op weg, vind je links van de weg een ruïne aan de oevers van de Maas. Een plek die vrij te bezoeken is, al is het vraag of je dat moet doen. Hier waart namelijk een witte dame rond die vervloekt is door haar minnaar. Maar dit zou natuurlijk geen Dark Side Tour zijn, als je de proef niet op de som zou nemen!

De route zelf voert je onder meer langs Blerick, Kessel, Helden, Koningslust en Grashoek naar de Peel. Bij bosbrasserie De Sluis pakken we op het prachtige terras een welverdiend drankje, om aansluitend via Well en de Maasbrug naar Geijsteren, Oostrum en Oirlo uiteindelijk in Tienray aan te komen. Nog snel even een kaarsje aansteken in de Kleinlourdes-grot om de Witte Dame van ons af te houden en dan door naar de ijssalon voor een welverdiende coupe!

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Limburg Nederland
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-