Toeren

Yamaha Dark Side Tour – Vrouwtje van Stavoren

Nederland kent vele donkere en duistere verhalen. Mythen en sagen die vertellen over vreemde, onverklaarbare gebeurtenissen met illustere wezens. De Yamaha MT-09 is voor de duivel niet bang. Om dat te bewijzen gaan we dit seizoen met The Dark Side of Japan op bezoek bij The Dark Side of Nederland. Vandaag op het menu: het vrouwtje van Stavoren!

Wacht, loopt ze daar nu echt? Ja hoor, geen twijfel mogelijk. Dat is waarachtig het Vrouwtje van Stavoren dat linea recta op onze twee Yamaha’s MT-09 afloopt. Ze steekt lachend haar tong uit, om te laten zien dat ze de motoren misschien wel mooi vindt, maar toch ook beneden haar niveau. Dat we haar in levenden lijve zouden ontmoeten konden we nog niet bevroeden toen we een plekje zochten op het fraai gelegen terras van Hotel de Vrouwe van Stavoren, de start van onze route. Nauwelijks bekomen van verbazing stappen we op en pakken dijk langs het IJsselmeer. De eerste stop is de vluchthaven van Laaksum, het kleinste vissershaventje van Europa. Aansluitend onder meer via Nijemirdum en Lemmer meteen door naar de Friese polders langs het Tjeukemeer. Daar kun je eventueel een bezoek brengen aan rijksmonument het Gemaal van Echten, zeker aan te bevelen.
Tijdens het vervolg van de toer verruilen we Friesland voor Overijssel. Daar doen we onder meer Kuinre, Blokzijl en Muggenbeet aan, alvorens we de motoren bij de monumentale Kamper kade in Kampen definitief op de jiffy zetten.

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Nederland
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-