Toeren

Rondje Weerribben-Wieden

De eerste MotoPlus roadbook-tour van 2020 is meteen een goede. Hij voert namelijk naar en door één van Neerlands meeste bekende en misschien ook wel mooiste natuurgebieden: nationaal park Weerribben-Wieden!

Dit ruim tienduizend hectare grote, door mensenhanden geschapen laagveenmoerasgebied ligt op de grens van vier provincies. Een uniek gebied ook, waarvan ons bezoek begint bij het startpunt in Zwolle. Vanaf daar gaat het al snel over leuke dijkweggetjes en kom je onder andere door het oude Hanzestadje Hasselt, aan het Zwarte Water en de Dedemsvaart. Na een goede 35 kilometer rijden kom je in Blokzijl bij het eerste MotoPlusPunt van de dag: Eetcafé Sluiszicht.
Na een bak koffie/glas fris/stuk taart (doorhalen wat niet van toepassing is) gaat het verder in noordelijke richting, waar de route na een tijdje echt door het hart van de Weerribben loopt. Middenin dit prachtige gebied ligt het volgende MotoPlusPunt: het Doevehuis in Kalenberg, dat gelegen is aan een doodlopende weg. Na een enerverende 140 prachtige kilometers kom je bij het eindpunt: Hotel Waanders in Staphorst! Zelf een rondje Weerribben rijden? Download hieronder de route Weerribben.

Startpunt: La Place de Vrolijkheid, Oude Meppelerweg 1-3, Zwolle
MotoPlusPunt 1: Sluiszicht, Zuiderstraat 2, Blokzijl
MotoPlusPunt 2: Het Doevehuis, Kalenberg-Zuid 1, Kalenberg
Eindpunt: Hotel & Restaurant Waanders, Rijksweg 12, Staphorst

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Nederland Overrijssel
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-