Toeren

Ver weg in Nederland 6

’Time flies when you’re having fun!’ Zo zijn we alweer bij het zesde en laatste deel aanbeland uit de serie ‘Ver weg in Nederland’. Die brengt je naar een uithoek van Nederland, naar Noord-oost Groningen. Meer specifiek naar het gebied tussen de stad Groningen, de Waddenzee en de Dollard!

Dit is niet bepaald een bijzonder populair toergebied onder de Nederlandse motorrijders. Eigenlijk een beetje onterecht, want er zijn hier prachtige slingerweggen met ook nog eens perfect asfalt! Bovendien is het er erg rustig op de wegen, met vrijwel geen ander verkeer. Onbekend maakt onbemind, dat geldt hier zeker.
We starten in Winschoten en bijna direct na de start komen we op Napels-West, de eerste buitenlandse naam die we aandoen. In Veendam rijden we over Egypteneinde, een weg die verwijst naar het welbekende Noord-Afrikaanse land. Even verder naar het noorden komen we tussen Zuidbroek en Sappemeer Spitsbergen tegen. Na Slochteren belanden we in Denemarken en verder rijdend over de zeer afwisselende wegen komen we langs Bethlehem, dat u wellicht nog kent van onze Kersttour! Via Doodstil – het dorp met de mooiste plaatsnaam van Nederland – gaan we door naar het oosten waar we net ten noorden van Spijk een gebieds- en straatnaam Polen tegenkomen. Iets na Spijk kom je op ongeveer tweederde van de route bij MotoPlusPunt Restaurant Eeemshaven. Vanaf daar gaat het dan weer zuidwaarts terug naar Winschoten.

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Nederland
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-