Toeren

Ver weg in Nederland 4

Op zoek naar Egypte en dan in Klein Zwitserland terecht komen, dat gebeurde ons bij het uitzetten van deze vierde route uit de serie ‘Ver weg in Nederland’. Het viel trouwens niet me eom de werkelijke plaatsnamen te ontdekken. Buitenlandse straatnamen genoeg ditmaal: Californischeweg, Frankrijkweg, Zuid Carolinaweg, Borneoweg, Antillenweg en Surinameweg zijn er zomaar een paar die we onderweg tegenkomen. En vaak heeft een streek of gehucht wel een buitenlandse naam, maar tref je die niet aan op een plaatsnaambord.
Na de start in Venray komen we al snel in Californië bij Grubbenvorst. Langs de Floriade en terugrijdend richting Grubbenvorst komen we een keerlus in de weg tegen. Een rondje van de zaak zullen we maar denken…
Bij Venlo is het even goed opletten in verband met wegwerkzaamheden. We rijden daar ene stukje heen en terug om bij Klein Zwitserland te komen. En om Egypte niet te kunnen vinden. Het schijnt ergens in niemandsland te liggen, achter een slagboom dichtbij de Duitse grens. Via een klein stukje Duitse autobaan (de A61) en Kaldenkirchen gaan we via binnendoorwegen naar Boekend, waar we een bordje Siberië zien staan middenin een glastuinbouwgebied. Iets verder op de route komen we op de Frankrijkweg, ten zuiden van Sevenum. Na Grashoek rijden we door de Belgenhoek naar de terrastip, Eetcafe De Halte in Helenaveen. Via America en enkele binnendoor-kilometers komen we opnieuw bij een Siberië, nu tussen Vredepeel en Overloon. In de omgeving van Langeboom komen we op de Carolinaweg en in Mill passeren we de Borneo-, Antillen- en Surinameweg, om via Wanroij, Ledeacker, Oploo en Overloon terug naar Venray te gaan.

Hieronder tref je de downloads aan van deze route, om het uit te printen of in je TomTom of Garmin navigatie te laden.

Download routes

Toer overzicht

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-