Toeren

Ver weg in Nederland 3

Als we aan Drenthe denken is dat vaak in de vorm van heidevelden met een kudde schapen, het geijkte beeld dus. Deze Roadbook-tour langs buitenlandse plaatsnamen in Nederland gaat ook zeker langs die heidevelden maar laat ook op diverse plaatsen een prachtig coulisselandschap zien. Plus de uitgestrektheid van de oude veengronden.

Vanuit Hoogeveen rijden we naar Ruinen met direct daarbij Engeland, de eerste buitenlandse plaatsnaam in deze route. Enkele kilometers verder komen we in de plaats Anholt, dezelfde naam als het Duitse Anholt, net over de grens bij Gendringen in de Achterhoek. In de omgeving van Stuifzand komen we in Siberië, maar hier zijn alleen straatnaamborden met het opschrift Siberië te vinden. Vanuit het ‘koude’ Siberië rijden we oostwaarts en komen zo in het ‘warme’ Marokko. Ook hier vinden we alleen een straatnaambord, maar het is er wel een stuk groener en koeler dan Marokko in Afrika. Terug rijdend richting het westen komen we in Elim, wat volgens Wikipedia ook een en oase in de Sinaï-woestijn is en die genoemd wordt in de bijbel.
De Krim, een schiereiland van Oekraïne in de Zwarte Zee, is de volgende buitenlandse naam die we tegen komen en daarna volgt het tweede Engeland, nu in de omgeving van Ane. Dit is meteen de laatste buitenlandse naam in deze route door Drente. Wel rijden we nog door Nieuw-Amsterdam, maar dat telt eigenlijk niet mee in deze derde ‘Ver weg in Nederland’ toer.

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Nederland
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-