Toeren

Motorroute Sallandse Heuvelrug

Deze 125 km lange MotoPlus Roadbook-tour gaat over de “bergen” in Salland, een streek in Overijssel ten oosten van Zwolle en Deventer. In het gebied zijn maar liefst negen ‘bergen’ te vinden. Al is dat misschien wel een groot woord voor de heuvels en glooiingen in het landschap, maar als plattelanders zijn we snel tevreden nietwaar?

Bovendien bieden achtereenvolgens de Rijsserberg, Apenberg, Markeloseberg, Luttenberg, Lemelerberg, Eelerberg, Nijverdalseberg, Holterberg en Zuurberg vaak verrassend mooie vergezichten over bos, hei, akkerlanden en weilanden.
De motorroute Sallandse Heuvelrug start bij restaurant De Poppe, direct aan de A1. Vandaar gaat het via Rijssen, Markelo, Laren, Nieuw-Heeten richting Lemelerveld en Dalmsholte, waar een leuke terrastip is bij de Dalmshoeve. Daarna gaat het richting Nijverdal om via de befaamde Holterberg en de kleine Zuurberg na 125 km weer bij De Poppe te eindigen.

Hieronder kun je de motorroutes Sallandse Heuvelrug downloaden in een versie op papier, of als digitaal bestand voor je TomTom of Garmin GPS.

Download routes

Toer overzicht

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-