Toeren

Roadbooktour Bloesemtocht op de motor

Geen mooiere tijd dan de lente.  De temperaturen stijgen weer mondjesmaat en langzaamaan ontluikt de natuur. Dat zie je onder meer duidelijk in de Betuwe, dat zich dankzij de bloesem aan de fruitbomen hult in een bonte kleurenpracht!

Het perfecte moment kortom om de regio eens vanuit het motorzadel aan een nadere blik te onderwerpen. Hieronder vind je de routebestanden van de bijna tweehonderd kilometer lange Bloesemtocht, die grotendeels voert door de streek tussen de Nederrijn en de Waal.

De tocht start bij de McDonalds in Tiel, waar jaarlijks het fruitcorso wordt gehouden, en voert vanaf daar eerst parallel aan de Waal helemaal richting oosten. In Doornenburg, waar de Rijn zich opsplitst in de Nederrijn en Waal gaat het vervolgens een klein stukje omhoog, waarna het ten zuiden van de Nederrijn terug richting westen gaat. Na goed honderd kilometer, halverwege de route, stuit je in Kesteren op MotoPlusPunt Cafetaria Cornerhouse of het ernaast gelegen Broer & Ko. Langs onder meer de boorden van Leerdam en Geldermalsen gaat het vervolgens terug naar Tiel.

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Gelderland Nederland
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-