Toeren

Roadbook-tour Watertorens, Nederland

Rond 1840 werd in Nederland begonnen met het bouwen van watertorens. Deze hadden vooral een functie in de centrale drinkwatervoorziening, als buffer voor tijden waarin veel water werd gevraagd, maar ook om voldoende waterdruk te hebben. De karakteristieke bouwwerken zijn vaak prachtig om te zien, zoals je bij deze roadbook-tour zelf zult ondervinden!

Het startpunt van deze bijna 180 kilometer lange route, die grotendeels door Zuid-Holland loopt, ligt vlak aan de A20. Bij deze McDonalds vestiging ligt ook een groot tankstation, prima gelegenheid kortom om met een volle maag en tank aan deze tocht te beginnen. En die gaat zoals gezegd langs een flink aantal watertorens.  Een markant voorbeeld is de watertoren van Moordrecht, maar verreweg de mooiste bevindt zich in Schoonhoven. In dit plaatsje bevindt zich ook het eerste MotoPlusPunt, De Veerpoort.
Het tweede MotoPlusPunt vind je in Dordrecht, deze is zelfs gevestigd in een watertoren. Na bijna 180 kilometer eindigt de route in Brielle, niet bij een specifiek punt overigens, want in dit stadje zijn diverse plekken om nog even na te genieten.

Startpunt: McDonalds, Moordrecht
MotoPlusPunt 1: De Veerpoort, Schoonhoven
MotoPlusPunt 2: De Watertoren, Dordrecht
Eindpunt: Briele

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Nederland
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-